Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 16:45

Εκθεση τοπικών προϊόντων στο δημαρχείο της Αριστομένους

Γράφτηκε από την
Εκθεση τοπικών προϊόντων στο δημαρχείο της Αριστομένους

Εκθεση τοπικών προϊόντων σχεδιάζει να λειτουργήσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας στο Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Αυτό προανήγγειλε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη στο Δημαρχείο της οδού Αθηνών.

Ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου Δημήτρη Βεργόπουλου και τους ενημέρωσε σχετικά με την έκθεση «Πελοπόννησος Expo», που θα γίνει στην Τρίπολη μεταξύ 9 και 13 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. 

Οπως αναφέρει σχετική ανάρτηση της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος γνωστοποίησε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι θα αξιοποιηθούν τα γραφεία του ιστορικού Δημαρχείου που έχουν πρόσωπο στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Σχεδιάζεται το νότιο να γίνει Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού, είτε με μεταφορά της αντίστοιχης υπηρεσίας από τους Αγίους Αποστόλους είτε με παράλληλη λειτουργία και των δύο. Το βόρειο θα γίνει εκθετήριο προϊόντων της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και θα λειτουργεί από κοινού με το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού. Ζήτησε δε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου, αίτημα που έγινε δεκτό, για τη λειτουργία της έκθεσης τοπικών προϊόντων, όπου οι παραγωγοί θα μπορούν δωρεάν να εκθέτουν δείγματα και να διαθέτουν στους επισκέπτες προωθητικό υλικό.

Τέλος, ο Παν. Νίκας αναφέρθηκε στην πρόθεση που υπάρχει για την οργάνωση εκδήλωσης για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη βρώσιμη ελιά, στην Καλαμάτα, που θα είναι εξωστρεφής και με διεθνή αντίκτυπο, με επιστημονικό και εμπορικό ενδιαφέρον. Στο εγχείρημα αυτό, που βρίσκεται υπό μελέτη, είναι δυνατόν να μετάσχουν κρατικοί, τοπικοί και ιδιωτικοί φορείς, ενώ το Επιμελητήριο το αντιμετωπίζει θετικά.


NEWSLETTER