Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 13:39

Δυναμική παρουσία της Τριφυλίας σε έκθεση στο Περιστέρι 

Δυναμική παρουσία της Τριφυλίας σε έκθεση στο Περιστέρι 

Δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Τριφυλίας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην έκθεση πολιτισμού, τουρισμού και γαστρονομίας «Ελλάδος Γεύση» που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Με τη συμμετοχή αρκετών επαγγελματιών της περιοχής ο δήμος προβάλλει τις φυσικές του ομορφιές, την παραγωγική του φυσιογνωμία με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα και την πολιτιστική του δράση, με στόχο να  καταφέρει να μπει στη λίστα επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών για επισκέπτες και τουρίστες.

Στην έναρξη της έκθεσης εντυπωσιακή ήταν η παρουσία χορευτικών τμημάτων από πολιτιστικούς συλλόγους της Τριφυλίας που πέρα από τους παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν ένα δρώμενο για την ελιά που είναι το σημαντικότερο προϊόν. Να τονίσουμε ότι πέρυσι είχαν παρουσιάσει ένα ανάλογο δρώμενο με αναφορά στο αμπέλι και το κρασί. Τα χορευτικά τμήματα που συνεργάστηκαν ήταν του Μορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το ζεστό χειροκρότημα όλων. 

Σήμερα Σάββατο από τις 7 μέχρι τις 8 το απόγευμα θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι σεφ με πρώτες ύλες από την περιοχή και θα υπάρχει κέρασμα για τους επισκέπτες με παραδοσιακές γεύσεις και αποστάγματα. 

Το "παρών" στο περίπτερο του δήμου έδωσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα τουρισμού Παναγιώτης Τσίγγανος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ανδρέας Μπουγάς και άλλοι.

Κ.Μπ.