Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 07:51

Εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για ζημιές στην Τριφυλία 

Εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για ζημιές στην Τριφυλία 

Οι εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαν σημειωθεί στην περιοχή της Τριφυλίας ξεκίνησαν να στέλνονται από τον ΕΛΓΑ στους κατά τόπους ανταποκριτές του στο Δήμο Τριφυλίας.

Χθες έφτασαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τη χαλαζόπτωση που είχε πλήξει τις περιοχές Ξηροκάμπου, Στασιού και Αρμενιών της Δ.Ε. Κυπαρισσίας στις 29 Νοεμβρίου, όπως και για τη χαλαζόπτωση που είχε πλήξει την περιοχή των Αρμενιών στις 4 Νοεμβρίου. Στις περιοχές αυτές οι εκτιμήσεις για τη ζημιά που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή (κυρίως ελιές) κυμαίνονται στα ποσοστά τους και φτάνουν μέχρι και το 35%.

Επίσης εστάλησαν οι εκτιμήσεις για τη χαλαζόπτωση που είχε πλήξει την περιοχή των Γαργαλιάνων στις 10 Ιουνίου, όπως και για την ανεμοθύελλα στις 28 Νοεμβρίου για τις περιοχές Φλόκα, Πύργος, Λεύκη.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές, προκειμένου να ενημερώνονται για τα ποσοστά των εκτιμήσεων που έχουν γίνει. Να σημειώσουμε επίσης ότι κάποιες περιοχές ήδη έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστησαν, ενώ οι πληροφορίες λένε πως στις επόμενες πληρωμές του ΕΛΓΑ εντός του Ιουνίου θα περιλαμβάνονται και οι συγκεκριμένες περιοχές.

 

Κ.Μπ.