Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 11:03

Το αποχετευτικό της Πύλου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα 

Το αποχετευτικό της Πύλου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα 

 

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε το έργο «Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Πύλου και ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων οικισμών Μεθώνης» του Δήμου Πύλου-Νέστορος, προϋπολογισμού 4.353.570 ευρώ. 

Το έργο αυτό -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου- αφορά την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης Γιάλοβας-Πύλου, την δημιουργία 4 αντλιοστασίων και παράλληλα την ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης στην Μεθώνη, έτσι ώστε και στις δύο περιοχές από το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνεται χρήση βιολογικού καθαρισμού.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε γραπτή δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων πως με την ολοκλήρωση αυτών των έργων προστατεύεται περιβαλλοντολογικά στον μέγιστο βαθμό ο όρμος του Ναβαρίνου και ο κόλπος της Μεθώνης. Επιπλέον αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σημειώνοντας συγκεκριμένα πως η συνεργασία τους με «τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτση καθώς και την ειδική γραμματέα Ε. Φωτονιάτα, απέδωσε καρπούς προς όφελος των πολιτών».