Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 18:28

Μείωση του τέλους θέσης στο παζάρι του Κοπανακίου 

Τη μείωση του τέλους χρήσης θέσεων στο παζάρι του Κοπανακίου στα 300 ευρώ ετησίως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, αποδεχόμενη σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Για να ισχύσει η μείωση που αποφασίστηκε από τα 400 στα 300 ευρώ θα πρέπει πρώτα να παρθεί απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Οπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου, το Τοπικό Συμβούλιο Κοπανακίου εισηγήθηκε νέο κανονισμό λειτουργίας της κυριακάτικης αγοράς και όσον αφορά το θέμα του καθορισμού τελών χρήσης θέσης είναι ζήτημα της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα αποτελέσει εισήγηση για το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Πάντως από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Σαράντος Κουκούμης πρότεινε ακόμη μεγαλύτερη μείωση, σημειώνοντας πως πρέπει να πάει στα 200 ευρώ. “Δεν είναι κάτι το διαφορετικό από άλλα παζάρια που έχουν ακόμη χαμηλότερες τιμές και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μειωμένη κίνηση και αγοραστική δύναμη λόγω της οικονομικής κρίσης” τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τελικά η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να εισηγηθεί η τιμή να διαμορφωθεί στα 300 ευρώ, όπως πρότεινε και το Τοπικό Συμβούλιο.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η επικύρωση του πρακτικού του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Βελτίωση γηπέδου Κοπανακίου» που αφορά τον υποφάκελο «Δικαιολογητικά συμμετοχής - Τεχνική προσφορά», σύμφωνα με το οποίο η μία από τις δύο εταιρείες που είχαν υποβάλει τα δικαιολογητικά απορρίφθηκε και έμεινε μόνο η εταιρεία «Τσιανάκας Ε.Ε.» που συνεχίζει στο διαγωνισμό, με επόμενο στάδιο το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Κατά πλειοψηφία στη συνέχεια αποφασίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού με λευκό από τον κ. Κουκούμη. Ομόφωνα έγινε η έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε δαπάνη 34.999 ευρώ για την προμήθεια πινακίδων σήμανσης για όλο το δήμο, αρκετές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία, καθώς και ποσό 29.731 ευρώ για την προμήθεια επίπλων.

Κ.Μπ.