Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 11:54

Σύμβαση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στη Δυτική Μάνη

Σύμβαση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στη Δυτική Μάνη

Σύμβαση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ενέκρινε, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, κατά πλειοψηφία, καθώς ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας όπως και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του Χρήστος Λυμπερέας, Αλέξης Ρουτζούνης και Γιώργος Τσιμικλής ψήφισαν λευκό.

Η σύμβαση, μεταξύ του δήμου και της εταιρείας “Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.” έχει διάρκεια ενός χρόνου, ενώ σύμφωνα με αυτή, για την εκτέλεση των εργασιών από το δήμο -συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευών και μεταφορά τους σε συμφωνημένο χώρο παραλαβής- η Εταιρεία θα καταβάλλει σε αυτόν:

α) Για την ετήσια συλλογή από τον δήμο ΑΗΗΕ (Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού), που αντιστοιχούν σε έως 1 κιλό ανά κάτοικο, το ποσό των 60 ευρώ ανά τόνο. β) Για την ετήσια συλλογή από τον δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε άνω του 1 κιλού και έως 2 κιλά ανά κάτοικο, το ποσό των 100 ευρώ ανά τόνο. γ) Για την ετήσια συλλογή από τον δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε άνω των 2 κιλών και έως 3 κιλά ανά κάτοικο, το ποσό των 140 ευρώ ανά τόνο. δ) Για την ετήσια συλλογή από τον δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε 3 κιλά και πλέον ανά κάτοικο, το ποσό των 160 ευρώ ανά τόνο.

Οι κατηγορίες των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα παραλαμβάνει ο δήμος είναι: ψυγεία, κλιματιστικά, άλλες μεγάλες οικιακές συσκευές, μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως και κάθε άλλος εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, τηλεοράσεις, όπως και κάθε άλλος καταναλωτικός εξοπλισμός, φωτιστικά είδη, λαμπτήρες, ηλεκτρικά - ηλεκτρονικά εργαλεία, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου, αυτόματοι διανομείς με ψύξη, ΑΤΜ, διάφορες άλλες συσκευές.