Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 16:28

Σεμινάρια του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Σεμινάρια του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι εγγραφές του 4ου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ).

Τα σεμινάρια που θα γίνουν είναι τα εξής: Τυροκομία (Καλαμάτα και Τρίπολη), Αγροτουρισμός, Καλλιέργεια Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών, Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελιάς, Τυποποίηση, Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων, Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου, Αμπελουργία.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν ως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, και πληροφορίες μπορεί κανείς να πάρει καλώντας στα 27210 25700 και  6985-666456 ή στέλνοντας μήνυμα στο info@kaem.gr.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας βρίσκεται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Η χρονική διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι 30 εκπαιδευτικές ώρες (10 τρίωρα μαθήματα). Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα, πρακτική άσκηση σε εργαστήρια, εισηγήσεις από επισκέπτες ομιλητές και επισκέψεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Η βιωματική εκπαιδευτική φύση των σεμιναρίων στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή, καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική για την ίδρυση νέας ή την ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.