Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 07:57

Καλαμάτα: Ξεκινά το 3ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας με ομιλία Χαρίτση

 

 

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Καλαμάτα, που συνδιοργανώνεται από το ΤΕΙ Πελοποννήσου και άλλα ΑΕΙ των Βαλκανίων, εγκαινιάζει σήμερα στις 10 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Στο συνέδριο, που θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”, έχουν υποβληθεί 128 επιστημονικές εργασίες από 17 χώρες και θα παρουσιαστούν οι 103 από αυτές.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες -οι οποίες θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα ερευνών- πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορες άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου -συνδιοργανωτές του οποίου, μαζί με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, είναι επίσης το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) από τη Βουλγαρία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) από τη Ρουμανία- θα μιλήσουν, ως κεντρικοί ομιλητές, οι καθηγητές Παναγιώτης Λιαργκόβας, Διονύσιος Χιόνης και Ευάγγελος Δρυμπέτας, ενώ οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών.

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα της Ενωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα “Η σπουδαιότητα της διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η θεμελιώδης σημασία της στην πορεία προς τον οικονομικό εγγραμματισμό των αυριανών πολιτών”. Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας.