Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 09:59

Η παρουσία της Καλαμάτας στην έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι κι Ελιά” στο Περιστέρι (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η παρουσία της Καλαμάτας στην έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι κι Ελιά” στο Περιστέρι (βίντεο)

Επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Καλαμάτας στη 2η έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι κι Ελιά” του Δήμου Περιστερίου, το βράδυ του Σαββάτου. Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετείχε στην έκθεση που ολοκληρώθηκε χθες στο Αλσος Περιστερίου και το Σάββατο η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου στις εκδηλώσεις έδωσε το “παρών” ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, επιβεβαιώνοντας τη δυνατή σχέση φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Καλωσορίζοντας μάλιστα τον ομόλογό του δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, είπε για να τονίσει πόσα πολλά δένουν τις δύο περιοχές, ότι “μια ολόκληρη Καλαμάτα ζει μέσα στο Περιστέρι” -αφού μεγάλος αριθμός δημοτών του έχει καταγωγή από το νομό.

Το κλίμα μεταξύ των δύο δημάρχων ήταν ζεστό και φιλικό, ενώ αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις για το πώς έχει ο καθένας τους με εργατικότητα και σχεδιασμό συμβάλει στην αλλαγή του προσώπου της Καλαμάτας και του Περιστερίου αντίστοιχα.

 

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ

Οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα μεταξύ τους, με τον κ. Νίκα να παραδίδει στον ομόλογό του του Περιστερίου ένα αντίγραφο της Προειδοποιήσεως της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς και ένα γλυπτό, που απεικονίζει λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας. Ο κ. Παχατουρίδης δώρισε στον Παν. Νίκα μια αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της πόλης του. Ενα μικρό πέρασμα από την έκθεση και συνομιλία με το δήμαρχο Καλαμάτας είχε και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Νάντια Γιαννακοπούλου.

Επίσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Περιστερίου παρέδωσε ένα κεραμικό περιστέρι στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας ως αναμνηστικό για τη συμμετοχή της, ενώ στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και ο Μεσσήνιος πρώην δήμαρχος Περιστερίου Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, που πρόσφερε και αυτός αναμνηστικό δώρο στο Λύκειο Ελληνίδων για τη συμμετοχή του.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας είχε και ένα μέρος με πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αφιερώματα στα τοπικά προϊόντα με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τοπικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, στο θεατράκι του Αλσους Περιστερίου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν κερδίζοντας τον ενθουσιασμό του κοινού, δύο ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, απαρτιζόμενες συνολικά από 25 άτομα. Επίσης, η Δημοτική Φιλαρμονική έδωσε συναυλία, ενώ στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες προβάλλονταν βίντεο όπου αποτυπώνονταν οι ομορφιές της πόλης και της περιοχής, καθώς και οι μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο Διεθνής Διαγωνισμός του Φεστιβάλ Χορωδιών. Στους επισκέπτες της έκθεσης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η επίδειξη παρασκευής μανιάτικης μακαρονάδας και καγιανά κέρδισε πλήθος επισκεπτών, ενώ ανάρπαστα έγιναν δίπλες, μελομακάρονα και λαλάγγια.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας εκτίθεντο και πωλούνταν καθ' όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.

 

 


NEWSLETTER