Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 08:41

Νέο λαβράκι του ΣΔΟΕ με κουπόνια φαρμάκων

Νέο λαβράκι του ΣΔΟΕ  με κουπόνια φαρμάκων

Λαβράκι έβγαλε το ΣΔΟΕ Καλαμάτας σε έλεγχο φαρμακείου στην Αθήνα στο πλαίσιο των ερευνών για την απάτη με τις εξαγωγές φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ "σήκωσαν" ολόκληρο το φαρμακείο καθώς βρέθηκαν πάνω από 1.000 κουτιά φάρμακα χωρίς το κουπόνι και σχεδόν 2.000 κρυμμένα κουπόνια. Η υπόθεση αποτελεί εξέλιξη της μεγάλης κομπίνας με εξαγωγές φαρμάκων που έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό η "Ε".

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγκεκριμένο φαρμακείο, στην Κυψέλη, γίνονταν εξαγωγές εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ φάρμακα χωρίς κουπόνι έβγαιναν και στην ντόπια αγορά, καθώς πωλούνταν σε πολίτες που πλήρωναν το σύνολο της αξίας του φαρμάκου. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, από πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα, τα κουπόνια βρέθηκαν κρυμμένα σε τετράδια για να πωληθούν σε άλλους φαρμακοποιούς, συμβεβλημένους με ασφαλιστικά ταμεία.

Ο έλεγχος έγινε τη Δευτέρα, ενώ τα φάρμακα και τα κουπόνια παραδόθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου. Από τη μεριά του ο ΕΟΦ πρόκειται να διαθέσει αυτά τα φάρμακα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα καθώς δεν μπορούν να πωληθούν αφού δεν έχουν τα κουπόνια.

Πάντως, η δράση του κυκλώματος φαίνεται να έχει δραστηριότητα από την Αθήνα ως την Καλαμάτα και από τη Θεσσαλονίκη ως την Κέρκυρα. Οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις αποτελούν επιτυχία σε μεγάλο μέρος του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου.

Σύμφωνα όμως με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νίκο Κολεντζάκη "αν είχαμε κάνει όλοι σωστά τη δουλειά μας δε θα είχαμε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζαμε επιτυχία τέτοιες περιπτώσεις. Ολοι μας πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε σωστή δουλειά, είτε πρόκειται για υπηρεσία, είτε για υπάλληλο, είτε για φορολογούμενο…".