Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:48

Τέλος Ιουνίου master plan για τις λιγνιτικές περιοχές

Γράφτηκε από την
Τέλος Ιουνίου master plan για τις λιγνιτικές περιοχές

 

"Ξεκίνησε η εκπόνηση βαθιών αναπτυξιακών παρεμβάσεων στη Δυτική Μακεδονία και στον Δήμο Μεγαλόπολης, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχημένη μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή.

Το master plan θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου και θα αποσκοπεί στην κινητοποίηση επενδύσεων έως 4,4 δισ. ευρώ". Αυτό αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός είπε για τη μεταλιγνιτική εποχή σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη: "Θέλω και πάλι να σταθώ στο πόσο μεγάλη σημασία αποδίδω στην κεντρική πολιτική απόφαση την οποία έχουμε πάρει: Να είμαστε πρωτοπόροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην απολιγνιτοποίηση, ένα τολμηρό σχέδιο το οποίο έχουμε εξαγγείλει. Και το πόση σημασία αποδίδω στις πρωτοβουλίες του υπουργείου έτσι ώστε οι περιοχές οι οποίες θίγονται περισσότερο, ειδικά η Μακεδονία αλλά και ο Δήμος της Μεγαλόπολης, να γνωρίζουν ότι έχουν τη στήριξή μας. Οτι θα μοχλεύσουμε όχι απλά ευρωπαϊκούς, δημόσιους αλλά και σημαντικούς ιδιωτικούς πόρους, ώστε οι περιοχές αυτές να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη κι όχι με λιγότερη αισιοδοξία".

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος. 


NEWSLETTER