Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 04:54

Ο Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος υπόσχεται: Σύντομα τα αποτελέσματα των ελέγχων στους αιρετούς

Γράφτηκε από την

Το συντομότερο δυνατόν θα υπάρξουν τα αποτελέσματα των ελέγχων στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Αυτό υπογραμμίζει, με δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με το προδρείο της ΚΕΔΕ. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στασινόπουλου έχει ως εξής:

"Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας στις 15-01-2013 ως προεδρείο της ΚΕΔΕ, ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την δημοκρατία μας.
Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.

Οσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.

Οσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων".