Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 07:49

Μεγάλα εισοδήματα και επώνυμοι στο στόχαστρο του Στασινόπουλου

Μεγάλα εισοδήματα και επώνυμοι στο στόχαστρο του Στασινόπουλου

Τα μεγάλα εισοδήματα και οι επώνυμοι μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ελέγχους, όπως επισήμανε ο ειδικός γραμματέας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών Στέλιος Στασινόπουλος χθες από τα  Φιλιατρά, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Αγιο Χαράλαμπο.

Ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε ότι πλέον το ΣΔΟΕ επικεντρώνεται στο σοβαρό οικονομικό έγκλημα και οι μικροπαραβάσεις περνάνε στις Εφορίες. Για το σκοπό αυτό -τόνισε- ένας ικανός αριθμός ατόμων έχει εκπαιδευτεί, ενώ σημαντικό τους "όπλο" είναι το άνοιγμα των λογαριασμών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε: «Οπως έχω δηλώσει πολλές φορές το ΣΔΟΕ πλέον δεν ασχολείται με τις επιμέρους μικροπαραβάσεις. Οι μικροπαραβάσεις έχουν περάσει στις αρμοδιότητες των Εφοριών. Το ΣΔΟΕ ασχολείται με το σοβαρό οικονομικό έγκλημα και οι στόχοι μας είναι πλέον τα μεγάλα εισοδήματα και κυρίως οι επώνυμοι. Οσο προχωρά ο καιρός θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Το άνοιγμα των λογαριασμών, μέχρι πριν δύο χρόνια υπήρχε το απόρρητο και δεν μπορούσαμε να τους ανοίξουμε, δεν υπήρχε το εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή κάναμε σεμινάρια στους νέους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να έχουμε φτιάξει έναν ικανό αριθμό ατόμων τα οποία ασχολούνται με τους λογαριασμούς και πιστεύουμε ότι πολλά χρήματα υπάρχουν στους λογαριασμούς γιατί κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πριν μερικά χρόνια ότι θα έχουμε πρόσβαση σε αυτούς. Αρα εκεί θα δώσουμε έμφαση και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Στις καθιερωμένες δηλώσεις των πολιτικών, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έδωσε τις ευχές τους τονίζοντας ότι η μέρα αυτή είναι λαμπρή για τα Φιλιατρά και την Τριφυλία, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό τον εορτασμό και ειδικά τους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Τις ευχές του επίσης έδωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τονίζοντας πως ο τόπος θα βγει από την κρίση με δύο προϋποθέσεις: να πιστέψουν όλοι οι πολίτες ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, αλλά και ότι η παράδοσή μας αποτελεί το μεγάλο μας όπλο. Επίσης αναφέρθηκε σε έργα της περιοχής τονίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί το λιμάνι της Κυπαρισσίας, το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου -για το οποίο αύριο υποβάλλεται ο φάκελος του έργου- και ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού.

Κ.Μπ.