Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 08:08

Η Καλαμάτα 4η ακριβότερη στις τιμές ξενοδοχείων

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα 4η ακριβότερη στις τιμές ξενοδοχείων

Την τέταρτη ακριβότερη μέση online ξενοδοχειακή τιμή διαθέτει αυτό το μήνα η Καλαμάτα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Trivago.gr, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην "Καθημερινή".
Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

«Tην πέμπτη φθηνότερη μέση online ξενοδοχειακή τιμή διαθέτει γι’ αυτόν τον μήνα η Αθήνα σε σχέση με τις ξενοδοχειακές τιμές των άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιοποίησε, χθες, η Τrivago.gr.
Eιδικότερα, η μέση οnline τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αθήνας διαμορφώνεται για τον Νοέμβριο στα 79 ευρώ. Φθηνότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή αναδεικνύεται η Σόφια με 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ακολουθούν η Βουδαπέστη με 66 ευρώ, η Ρίγα με 68 ευρώ και το Βουκουρέστι με 71 ευρώ.
Παράλληλα, η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών δημοσιοποίησε το κόστος ανά διανυκτέρευση γι’ αυτόν τον μήνα και σε προορισμούς της χώρας οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι δημοφιλείς κατά τη χειμερινή περίοδο. Με βάση την έρευνα της Trivago.gr, τις υψηλότερες online ξενοδοχειακές τιμές προσφέρουν η Αράχωβα και το Πάπιγκο με 96 και 94 ευρώ αντίστοιχα. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 81 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Καλαμάτα με 80 ευρώ, το Ναύπλιο με 77 ευρώ, τα Ιωάννινα με 69 ευρώ, το Μέτσοβο με 68 ευρώ, η Μακρινίτσα με 64 ευρώ, η Καστοριά, η Πάτρα και η Ναύπακτος με 63 ευρώ, η Καλαμπάκα με 60 ευρώ, το Καρπενήσι με 58 ευρώ και η Κομοτηνή με 56 ευρώ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας της Trivago.gr δείχνουν ότι η μέση online ξενοδοχειακή τιμή σε επίπεδο επικράτειας διαμορφώνεται γι’ αυτόν τον μήνα στα 84 ευρώ ανά διανυκτέρευση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ακριβότερες είναι σε σχέση με την Ελλάδα οι ξενοδοχειακές τιμές σε γειτονικές χώρες, όπως στην Τουρκία και στην Ιταλία όπου φθάνουν σε 96 και 106 ευρώ αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, φθηνότερη εμφανίζεται η Κύπρος με μέση ξενοδοχειακή τιμή η οποία διαμορφώνεται στα 78 ευρώ. Ο μέσος όρος των online τιμών στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία διαμορφώνεται για τον Νοέμβριο στα 105 ευρώ ανά διανυκτέρευση».


NEWSLETTER