Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 16:15

Ξανά στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση πλατειών Ανάστασης και Ανάληψης

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι πιέσεις του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα προς την κυβέρνηση έφεραν αποτέλεσμα και κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, που επανένταξε στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ τα έργα αναπλάσεων στις πλατείες της Ανάστασης και της Ανάληψης. Η επανένταξη έγινε «στο πλαίσιο αναπροσδιορισμού της εξυγίανσης του προγράμματος και αφού εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι διαθέσιμοι πόροι».

Τα δύο έργα είχαν πέσει "θύματα" των υπερεντάξεων έργων (overbooking) της Περιφέρειας στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του ίδιου του κ. Τατούλη, παρότι είχαν δημοπρατηθεί και είχαν προσωρινούς μειοδότες.
Για την απόρριψη των δύο έργων είχε διαμαρτυρηθεί έντονα ο κ. Νίκας, επικρίνοντας τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Για την  επανένταξή τους ο δήμαρχος είχε ασκήσει πιέσεις σε κυβερνητικούς παράγοντες και υπουργούς και είχε πάρει υποσχέσεις για την υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης στην πλατεία Ανάστασης στην Ανατολική Παραλία είναι προϋπολογισμού 428.766 ευρώ και προσωρινός μειοδότης η εταιρεία "Ικτίνος Α.Ε.", με έκπτωση 39,35%. Με το έργο θα διαμορφωθεί η πλατεία του ναού της Ανάστασης, ενώ παρέμβαση θα γίνει και στην οδό Ναυαρίνου.
Το έργο ανάπλασης της πλατείας Ανάληψης στη Δυτική Παραλία είναι προϋπολογισμού 264.072 ευρώ και προσωρινός μειοδότης η εταιρεία "Παντεχνική Μεσσηνίας Ε.Ε." (Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ), με έκπτωση 40,05%.
Γ.Σ.