Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 13:02

Συνέδριο "Metaλλaxis" το Σάββατο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συνέδριο "Metaλλaxis" το Σάββατο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Το "In Situ", η σειρά συνεδρίων που απευθύνεται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ξεκινάει από την Καλαμάτα. Το πρώτο συνέδριο, με τίτλο “Metaλλaxis”, θα γίνει αυτό το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Χθες έγινε ενημέρωση των επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σχετικά με το συνέδριο, και δόθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, για την πρωτοβουλία μίλησαν ο εμπνευστής του Ηλίας Σκενδερίδης, η συνδιοργανώτρια Γεωργία Καλογεροπούλου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης. Οπως τόνισαν, οι βασικοί άξονες του "In Situ" είναι ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα. Κάθε συνέδριο "In Situ" είναι μοναδικό, γιατί η θεματολογία προκύπτει κάθε φορά από τις ανάγκες και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, αλλά και η περιφέρεια στην οποία ανήκει. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Καλαμάτα γίνεται η αφετηρία του "In Situ" με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τη “Metaλλaxis”: τη νέα πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η πόλη τα τελευταία 3 χρόνια. Η έντονη εξωστρέφεια των τοπικών παραγωγών, οι επενδύσεις σε τουριστικές μονάδες, η αύξηση των πτήσεων από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", συμβάλλουν σταδιακά στη διαρκή προβολή και προώθηση της Καλαμάτας.

Στο συνέδριο “Metaλλaxis” θα συμμετέχουν 9 ομιλητές προερχόμενοι από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι φιλοδοξούν να εμπνεύσουν, να δώσουν συμβουλές και να κινητοποιήσουν τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς της περιοχής, σε θέματα σχετικά με τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Με αυτό το στόχο θα μοιραστούν ιδέες, πρακτικές και τεχνικές που ήδη εφαρμόζουν, σε συνδυασμό με εμπειρίες και γνώσεις στον χώρο όπου δραστηριοποιούνται. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Οι ομιλητές θα είναι η Μυλαίδη Στούμπου από τη Microsoft, ο Γιώργος Χαραλαμπάκης από τη ForestView, η δρ. Ευαγγελία Μπαραλού από το Πανεπιστήμιο ALBA, ο Γιώργος Καραγιάννης από την 2Yolk Branding & Design, ο Εκτορας Τσατσούλης από το KALAMATA:21, ο Χάρης Τζαννής από τα Fnl-guide.com/Asprimera, ο Νίκος Μιστριώτης από την XYZ Productions, ο Γιάννης Αίσωπος, ο αρχιτέκτονας που εκπροσώπησε την ελληνική υποψηφιότητα στη Bienalle Βενετίας 2014 και ο Παναγιώτης Οικονόμου από τη STEP. 

Ο δημιουργός του "In Situ" Ηλίας Σκενδερίδης, δήλωσε σχετικά: «Η πραγματική "Metaλλaxis" της Καλαμάτας μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ενέπνευσε τη δημιουργία του "In Situ" και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Είναι ευκαιρία σε μια εποχή με τόσες προκλήσεις, ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ουσιαστική εξέλιξη και ανάπτυξη μιας πόλης αλλά και μιας περιοχής που τόσο το αξίζει». Πρόσθεσε δε πως χορηγός προσφέρει 4.500 ευρώ σε υπηρεσίες προς δύο εταιρείες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο συνέδριο. Για τον νικητή θα γίνει κλήρωση, ενώ όσοι το επιθυμούν θα πάρουν στο τέλος βεβαίωση παρακολούθησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια (τα οποία ξεκινούν από 12 ευρώ) μπορεί κανείς να επισκεφθεί το www.insituproject.gr ή να επικοινωνήσει μέσω e-mail στο insitu@insituproject.gr.

Εισιτήρια μπορoύν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι στο www.viva.gr και στα καταστήματα "Luna Lounge", "Luna Lounge Deli" και "Public" Καλαμάτας. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER