Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 09:02

Χωρίς εργολάβο δακοκτονίας 7 περιοχές της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Χωρίς εργολάβο δακοκτονίας 7 περιοχές της Μεσσηνίας

Για 7 περιοχές του νομού που υπάγονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας δεν υπάρχουν, για την ώρα, εργολάβοι ψεκασμών δακοκτονίας. Πρόκειται για το Χανδρινού, τη Φοινικούντα, το Καινούργιο Χωριό, τα Παπούλια, τη Γλυφάδα, το Νομιτσί και τη Λαγκάδα.

Από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου υπολογίζεται να μπουν οι παγίδες και αρχές Ιουλίου το αργότερο να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Γιάννης Κυριακόπουλος, οι εργολάβοι γι’ αυτές τις περιοχές θα αναδειχθούν με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μετά από άδεια από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Από τη Διεύθυνση ανοίχτηκαν και οι οικονομικές προσφορές για τους εργολάβους ψεκασμών και παγιδοθέτησης, έγινε έλεγχος των δικαιολογητικών, και ο φάκελος πήγε για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά και στη συνέχεια θα αναδειχθούν οι οριστικοί μειοδότες.

Για την παγιδοθέτηση η Ενωση Μεσσηνίας έχει δώσει προσφορές και για τις 10 περιοχές που προκήρυξε η Διεύθυνση, και η εταιρεία "Κουτρουμπής - Αγγελής Ο.Ε." για 3 από αυτές.

Συσκέψεις για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας έγιναν στο Δήμο Καλαμάτας την Τετάρτη και στο Δήμο Δυτικής Μάνης την Πέμπτη. Η ενημέρωση αφορούσε κυρίως την ανάγκη συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών, με την παρουσία των προέδρων Κοινοτήτων που θα αναλάβουν την υπόδειξη ορίων σε κτήματα και περιοχές.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας προγραμματίζει την οργάνωση συσκέψεων και στους άλλους δήμους του νομού, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της.

Γ.Σ.


NEWSLETTER