Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 14:17

Διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης γεωπόνων στο ΤΕΙ

Διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης γεωπόνων στη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών θα γίνει σήμερα και αύριο (9 και 10 Οκτωβρίου) στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, με εισηγητές από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τον ΣΕΑΜΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος), το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τo Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο "Pest Practice" σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.pestpractice.eu.

Εισηγητές θα είναι οι δρ. Α. Μιχαηλάκης (Τμήμα Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο), Δήμητρα Νικολοπούλου (Τμήμα Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων και Φυτοφαρμακευτικής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο), δρ. Η. Κιούλος (εντομολόγος - Εντομα Δημόσιας Υγείας), δρ. Βασίλειος Βάγιας (Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Βασίλειος Σωτηρούδας (α΄ αντιπρόεδρος ΣΕΑΜΕ), ενώ τα τελικά συμπεράσματα θα συνοψίσουν ο καθηγητής Γ. Σταθάς (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ Πελοποννήσου) και ο δρ. Α. Μιχαηλάκης.