Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 12:42

Η ΟΕΒΕΣ Καλαμάτας κατά του παζαριού στα Αρφαρά

Γράφτηκε από την

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας είναι αντίθετη με την ίδρυση της Κυριακάτικης αγοράς στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ή κάθε κοινότητα θα θέλει να ιδρύσει  μία τέτοια αγορά, με αποτέλεσμα ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το παραεμπόριο που επακολουθεί θα επιφέρει το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων (οπωροπαντοπωλεία- εμπορικά και λοιπά καταστήματα.)
Εμείς σαν Ομοσπονδία κάναμε μία σχετική έρευνα στους τοπικούς επαγγελματίες της Κοινότητας Αρφαρών και γύρων περιοχών, όπου όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες είναι αντίθετοι για αυτή την αγορά γιατί θα πλήξη κατά πολύ τα καταστήματα τους όπως μας είπαν, με τις 40 άδειες που θα δώσετε.
Με την σημερινή μάλιστα οικονομική κρίση που μαστίζει τον Ελληνικό λαό,  από την απαράδεκτη πολιτική της σημερινής κυβερνήσεως, όπως την μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις συμβασιούχων, καθώς και η συνεχής αύξησης  υπηρεσιών και προϊόντων, ακόμη και τα πρώτης ανάγκης βασικά προϊόντα  όπως τα τρόφιμα κ.λ.π.  τον ΦΠΑ τον ανέβασαν στο 23%. ως είδος πολυτελείας!
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να μην υπάρχει η ανάλογη κατανάλωση και ο απαιτούμενος τζίρος για να συντηρηθεί ένα κατάστημα, που σήμερα έχει περισσότερα έξοδα από ποτέ. Όπως ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δημοτικά τέλη, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ και μισθούς υπαλλήλων αν έχει. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους επειδή δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης, συνεχώς κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυξάνει αλματωδώς  η ανεργία στην Πατρίδα μας.
Και έρχεται τώρα η Δημοτική αρχή να αποφασίσει βάζοντας στις τοπικές μικρές κοινωνίες το κερασάκι της τούρτας, με τις Κυριακάτικες αγορές που θέλει να ανοίξει, χωρίς να ρωτήσει την τοπική κοινωνία, χωρίς καμία ουσιαστική μελέτη αν μπορεί να σηκώσει μία τέτοια αγορά. Που το σίγουρο είναι ότι θα κλείσουν και τα καταστήματα που δίνουν ζωντάνια στις πόλεις και κωμοπόλεις αυτές και θα ερημώσουν οι δρόμοι της από τα κλειστά φώτα των καταστημάτων.
Επίσης από κάτι τέτοιες άλογες ενέργειες των λαϊκών αγορών, που οι 40 άδειες γίνονται 80 και 100, όπου εκεί ανθεί και διακινείται το παράνομο εμπόριο  ελεύθερα, θυμίζοντας  τριτοκοσμική χώρα  και το ταλαίπωρο κράτος γενικότερα σου λέει ότι υστερεί από έσοδα,  φόρους και ΦΠΑ γιατί φυσικά κανείς από αυτές τις εμπορικές δραστηριότητες δεν αποδίδει τα νόμιμα και τα βάρη πέφτουν στις νόμιμες στεγασμένες επιχειρήσεις που είναι τα μόνιμα θύματα!
Και φυσικά ο Δήμος  αρκείτε στα όποια ψίχουλα πάρει από τις άδειες που θα δώσει, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα χάσει πολύ περισσότερα και όχι μόνο! Ας το σκεφτούν καλλίτερα οι άρχοντες και μην ανοίγουν πληγές εκεί που δεν υπάρχουν!

Εκ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων της που καλύπτει όλη την Μεσσηνία.
Ο  Πρόεδρος                Ο Γενικός  Γραμματέας

Θεόδωρος  Μπαζίγος    Δημήτριος  Γαλανάκης








NEWSLETTER