Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 08:38

Πάνω από 5.500 μαθητές τις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πάνω από 5.500 μαθητές τις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα (βίντεο)

Πλημμύρισε η Καλαμάτα μαθητές αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς καθιερώθηκε πλέον ως προορισμός τριήμερων κυρίως σχολικών εκδρομών. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως αυτό το διάστημα αναμένονται συνολικά πάνω από 5.500 μαθητές, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κώστας Ανδριανόπουλος.

Αυτό και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα μάλιστα αναμένεται η κορύφωση των σχολικών εκδρομών, με πλήθος μαθητών να κυκλοφορούν στην Καλαμάτα από Πέμπτη μέχρι Κυριακή.

Την πόλη μας επισκέπτονται κυρίως μαθητές Α' και Β' λυκείου σχολείων της Πελοποννήσου, της Κεντρικής, Δυτικής και Νησιωτικής Ελλάδας, ενώ έχουν έρθει και μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα κατά το παρελθόν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν στην πόλη μαθητές από το Δερβένι Κορινθίας, από νησιά και τη Στερεά Ελλάδα κατά κύριο λόγο.

Επίσης, φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες γύρω στους 100 σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν το Σχολείο Τουρισμού.

Το γεγονός μάλιστα πως στο "πακέτο" τους προβλέπεται ημιδιατροφή, συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της κίνησης των καταστημάτων εστίασης, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος των εκδρομών αυτών γενικότερα για την αγορά, καθώς οι μαθητές μένουν στην πόλη για 2 διανυκτερεύσεις, είτε Πέμπτη - Παρασκευή, είτε Παρασκευή - Σάββατο.

Ενθουσιασμένοι από την Καλαμάτα δήλωσαν οι μαθητές από το Δερβένι Κορινθίας, οι οποίοι κατά την παραμονή τους στην πόλη θα επισκέπτονταν το Στρατιωτικό Μουσείο, ναούς και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα παρακολουθούσαν και τον αγώνα της "Μαύρης Θύελλας".

Κ.Δ.


NEWSLETTER