Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 14:04

Με καθυστέρηση 20… μηνών τα έργα στον Αγ. Γεώργιο Δωρίου

Με καθυστέρηση 20… μηνών τα έργα στον Αγ. Γεώργιο Δωρίου

Σε χρόνο… ρεκόρ 25 μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί έργο βελτίωσης και ανάπλασης στον Αγιο Γεώργιο Δωρίου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, του οποίου η αρχική προθεσμία ήταν 5 μήνες.

 

Η σύμβαση για το έργο βελτίωσης δρόμου και ανάπλασης Αγ. Γεωργίου Δωρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου 2014 με ημερομηνία ολοκλήρωσης 5 μήνες αργότερα, στις 28 Αυγούστου. Το έργο όχι μόνο δεν τελείωσε μέσα στο 2014, αλλά πήρε απανωτές παρατάσεις το 2015 και την περασμένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου του έδωσε μία ακόμα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου!

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι απομένει η ολοκλήρωση τοποθέτησης εγκαταστάσεων φωτισμού οδών. Επίσης, καταγράφεται ότι «ο λόγος της παράτασης είναι η ολοκλήρωση κατασκευής των 56 ιστών φωτισμού (τοποθέτηση 7 ιστών, τοποθέτηση καλωδίων - φωτιστικών για τους 56 ιστούς και κατασκευή πίλαρ). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν για τελευταία φορά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τις καθυστερήσεις κατασκευής υλικών λόγω capital controls και την αδυναμία του ενός μέλους της κοινοπραξίας (του ποσοστού των Η/Μ εργασιών) για παράλληλη προμήθεια των υλικών ηλεκτροφωτισμού». Οι βασικές εργασίες αφορούν: α) Την κατασκευή πεζοδρομίου στη δεξιά πλευρά από Αγ. Γεώργιο προς Δώριο μήκους περίπου 2.000 μ. β) Επέκταση του δρόμου κατά 0,80 μ. και άνω με κατασκευή ερείσματος στην αριστερή πλευρά. γ) Επέκταση υπαρχόντων τεχνικών από ένα μέτρο και άνω. δ) Φωτισμό από την δεξιά πλευρά. ε) Ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου έχοντας πλάτος ασφάλτου 6 μέτρα.

Για αυτές τις εργασίες απαιτήθηκαν 25 μήνες.

Γ.Σ.