Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 16:20

Αποκατάσταση του δρόμου στις στροφές της Τσακώνας 

Γράφτηκε από τον

Δημοπρατείται, επιτέλους, η αποκατάσταση του δρόμου στις στροφές της Τσακώνας, στον παλιό εθνικό δρόμο, στο ύψος του γιατρού όπου έχει γίνει κατολίσθηση.

Στις 2 Αυγούστου, στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, γίνεται η δημοπρασία για την άρση επικινδυνότητας στο τμήμα Παραδείσια - Δερβένι - όρια νομού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, που προβλέπει κυρίως τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Η κατολίσθηση έχει σημειωθεί από το 2013 και μια αρχική παρέμβαση με τοίχο αντιστήριξης δεν άντεξε και κατέρρευσε. 

Στην περιοχή έγιναν γεωτρήσεις από τη Δ.Τ.Ε. και έχει επιλεγεί η λύση με πασσαλομπήξεις. Οι γεωτρήσεις έδειξαν τη στρωματογραφία της περιοχής, το επίπεδο της ολίσθησης, πόσοι πάσσαλοι πρέπει να τοποθετηθούν και σε τι βάθος για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Στο σημείο της κατολίσθησης έχουν τοποθετηθεί προσωρινά πλαστικά εμπόδια και έχει γίνει διαπλάτυνση - μετατόπιση του δρόμου με τσιμεντένιο έρεισμα στην απέναντι πλευρά, ώστε να χωράνε να περάσουν δύο οχήματα μαζί.

Γ.Σ.