Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 08:32

80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον

 

Στο 70-80% φτάνει η πληρότητα των ξενοδοχείων της Τριφυλίας τις ημέρες του Πάσχα, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστα Αγγελόπουλο.

Χαρακτηριστικό της είναι ότι απουσιάζουν οι μεμονωμένες κρατήσεις και όσες έχουν γίνει κατά κύριο λόγο είναι από τουριστικά γραφεία που φέρνουν γκρουπ στην περιοχή. Σημειώνει ότι υπάρχει μια παγωμάρα, κάτι που παρατηρείται όχι μόνο στα ξενοδοχεία αλλά και στην εστίαση. "Δεν κυκλοφορεί ο κόσμος", ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μικρή είναι και η ζήτηση για τον Ιούνιο που προμηνύει μια δύσκολη χρονιά, αν και ο Ελληνας αποφασίζει την τελευταία στιγμή και έτσι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οσον αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Αγγελόπουλος μας τόνισε: «Υπάρχει παγωμάρα. Δεν υπάρχει η κίνηση που αναμέναμε σε σχέση και με τα προηγούμενα χρόνια. Οσοι έχουν συνεργασία με τουριστικά γραφεία θα κινηθούν με τα γκρουπ. Μεμονωμένοι επισκέπτες δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η πληρότητα θα είναι στο 70-80% όταν πέρυσι γινόταν χαμός και γέμισαν όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής μας. Είναι το πρώτο Πάσχα που γίνεται αυτό. Δεν «πέφτει» ούτε ένα τηλέφωνο. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από μεμονωμένους επισκέπτες. Δεν ήρθε κόσμος στην περιοχή μας. Σίγουρα ο κύριος παράγοντας είναι η οικονομική κρίση, αφού ο καθένας δυσκολεύεται οικονομικά.

Για εμάς η πασχαλινή περίοδος χάθηκε. Περιμένουμε πλέον το καλοκαίρι, που αν δούμε τα στοιχεία με βάση την ζήτηση που υπάρχει, βλέπουμε ότι τον Ιούνιο η κίνηση θα είναι μικρή».

Κ.Μπ.