Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 08:46

Νέες επενδύσεις από την ΤΕΜΕΣ: Οικιστικό πρόγραμμα με 98 διαμερίσματα στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την

 

Ενα νέο οικιστικό προϊόν έχει λανσάρει η ΤΕΜΕΣ, που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό θέρετρο Costa Navarino της Μεσσηνίας, έχοντας επενδύσει έως σήμερα περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Υλοποιώντας το επόμενο σκέλος του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 250 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει αναπτύξει 98 διαμερίσματα, γνωστά ως "The Residences at the Westin Resort” που αποτελούν τμήμα του ξενοδοχείου “Westin Resort”. Το τελευταίο έχει αναλάβει τη διαχείριση των διαμερισμάτων, που έχουν επιφάνεια 120 τ.μ. και διατίθενται με τιμές πώλησης από 500.000 ευρώ.

Οι αποδόσεις

Οπως ανέφεραν σε δημοσιογραφική συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Στέφανος Θεοδωρίδης και ο Ευγένιος Δενδρινός, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης ακινήτων, το νέο επενδυτικό οικιστικό προϊόν που έχει βγάλει στην αγορά η εταιρεία προβλέπει, στο πλαίσιο 18ετούς διάρκειας προγράμματος αξιοποίησης, εγγυημένο εισόδημα ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος. Ειδικότερα, μέσω διαδικασίας sale&leaseback, η ΤΕΜΕΣ αναλαμβάνει τη μίσθωση των συγκεκριμένων ακινήτων, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για διάστημα οκτώ εβδομάδων κάθε χρόνο, εκτός της υψηλής περιόδου. Κατά την πρώτη πενταετία της μισθωτικής περιόδου, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν σταθερό ετήσιο εισόδημα- προ φόρων- ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος.

Μετά την πενταετία, τα έσοδα υπολογίζονται από την αφαίρεση των εσόδων από τα έξοδα, με το ποσό που προκύπτει να αποδίδεται κατά το ήμισυ στον ιδιοκτήτη. Μετά το πέρας των 18 ετών, υπάρχει η δυνατότητα επανένταξης των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ΤΕΜΕΣ, με τη συνεργασία μεταξύ ιδιοκτητών και εταιρείας να συζητείται, εκ νέου, από μηδενική βάση.

Από τον Ιούλιο του 2018, οπότε ξεκίνησε η διάθεση των 98 διαμερισμάτων -χωρίς να προωθηθούν εμπορικά μέσω ενεργειών μάρκετινγκ κ.λπ.- έως σήμερα, πωλήθηκαν οκτώ διαμερίσματα. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες 120 τ.μ., που αποτελούνται από family suite 80 τ.μ. και συνδεόμενο deluxe room 40 τ.μ., πωλούνται από 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρουν από την ΤΕΜΕΣ, υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες, έως του 50% της αξίας του ακινήτου. Οι γκολφέρ αποτελούν το βασικό στόχο αγοραστών των branded διαμερισμάτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες της Costa Navarino.

Οι υπερπολυτελείς βίλες

Τα 98 διαμερίσματα είναι κίνηση που ήρθε σε συνέχεια των Navarino Residences, των συνολικά 50 υπερπολυτελών κατοικιών επιφάνειας 400 τ.μ. έως 1.300 τ.μ. που εκτείνονται -η καθεμία- σε οικόπεδο 1,5 έως 3 στρ. και διατίθενται από 2,5 εκατ. έως 8 εκατ. ευρώ. Από το 2017 οπότε ξεκίνησε η προώθηση πωλήσεων μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί συνολικά 17 τέτοιου είδους κατοικίες, των οποίων το σχεδιασμό και τις επιμέρους προδιαγραφές έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει ο αγοραστής.

Στους ιδιοκτήτες κάποιας από τις υπερπολυτελείς βίλες, συγκαταλέγονται Ελληνες, αλλά κυρίως ξένοι που προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

"Εχουν αγκαλιάσει τον τρόπο ζωής που προτείνουν οι Navarino Residences και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δεύτερο σπίτι για τις οικογένειές τους, υιοθετώντας τη φιλοσοφία και όσα προσφέρει η Costa Navarino” σημειώνει ο κ. Θεοδωρίδης.

Η εταιρεία μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να υλοποιεί ένα ακόμη οικιστικό project που θα περιλαμβάνει μέχρι 40 κατοικίες με τιμή πώλησης περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Νέα ξενοδοχεία και γκολφ

Εκτός από κατοικίες, η δεύτερη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει δύο νέα γήπεδα γκολφ και δύο νέα ξενοδοχεία που θα προστεθούν στις υφιστάμενες υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες “The Westin Resort” και “The Romanos” του Costa Navarino. Πρόκειται για την παραθαλάσσια, πέντε αστέρων μονάδα Navarino Waterfront που θα διαθέτει παραθαλάσσια αγορά κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης, προσφέροντας πλήθος δραστηριοτήτων αναψυχής και εστίασης. Και για ένα ακόμη ξενοδοχείο που θα υλοποιηθεί στο Navarino Bay, όπου βρίσκεται το, 18 οπών, βραβευμένο γήπεδο γκολφ "The Bay Course".

Η "νέα γενιά” αναπτύξεων περιλαμβάνει και δύο καινούργια γήπεδα γκολφ, 18 οπών, που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Navarino Hills σε υψίπεδο 5.000 στρ. και αναμένεται να ολοκληρωθούν από το 2020 και ύστερα.

Τα νέα projects έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κύκλου εργασιών στους τομείς ξενοδοχείων - γκολφ και ακινήτων, τα οποία ανέρχονται σε 50 εκατ. και 19 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα για τη χρήση του 2018. Για το 2019 στόχος της διοίκησης της ΤΕΜΕΣ είναι η περαιτέρω ενίσχυση σε ποσοστό 10-12% των εσόδων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους άντλησης ρευστότητας, μεταξύ των οποίων η είσοδος στο χρηματιστήριο, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

(Του Δημήτρη Δελεβέγκου από το capital.gr)