Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 15:29

Ενημέρωση για ειδικό σήμα υγείας σε ξενοδοχεία της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση για ειδικό σήμα υγείας σε ξενοδοχεία της Τριφυλίας

 

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη νόσο Covid-19 έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο «Εν Πλω» στην Κυπαρισσία, από την

Ενωση Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.

Στόχος ήταν οι εμπλεκόμενοι με τον τουριστικό τομέα, ξενοδοχεία, καταλύματα και κέντρα μαζικής εστίασης, να είναι ενημερωμένοι και έτοιμοι με κάθε ασφάλεια να υποδεχθούν τους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής – ώστε να συνεχίσει η περιοχή της Τριφυλίας να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός.

Ο πρόεδρος της ένωσης και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, Θεόδωρος Οικονόμου, τόνισε: «Στην προσπάθεια ενημέρωσης λόγω του Covid-19 κάνουμε μια συγκέντρωση στους καταλυματίες αλλά και με τη συνεργασία των Εμπορικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας να ενημερωθούμε, τουλάχιστον, για τα υποχρεωτικά που απαιτούνται για τη λειτουργία των καταλυμάτων μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις επιθυμίες όλων των καταλυματιών. Πιστεύω ότι είναι μια πρώτη προσπάθεια μέχρι να γίνει η τηλεκπαίδευση απ’ την Περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή όλοι είναι διστακτικοί, όλοι λίγο πολύ φοβούνται το τι ακριβώς θα συμβεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις απ’ τον κορονοϊό».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου σημείωσε: «Βρίσκομαι στην όμορφη Κυπαρισσία, την αγαπημένη, για να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες του τουρισμού πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τα οποία τώρα θα “τρέξει” το εκπαιδευτικό πρόγραμμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και θα το κάνει για να βοηθήσει στο ξεκίνημα, στην επανεκκίνηση του τουρισμού, όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι βάλλονται. Φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό. Σαν Περιφέρεια θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να συνεισφέρουμε στην επανεκκίνηση. Γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του τουρισμού. Προτάξαμε την ανθρώπινη ζωή έναντι του οικονομικού οφέλους. Αυτό είναι ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο πρέπει πάση θυσία να το διαφυλάξουμε, οπότε η προστασία και των κατοίκων και των πολιτών και των εργαζομένων και των επισκεπτών είναι το άλφα και το ωμέγα, και πρέπει να το διαφυλάξουμε πάση θυσία».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Χατζημανωλάκης που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ουσιαστικά, μιλάμε για τα πρωτόκολλα που βάσει αυτών προκύπτει μια επιμόρφωση, μια διαδικασία η οποία θα βοηθήσει στο να αποκτήσει η περιοχή με τα ξενοδοχεία της μια μεγάλη γνώση, μια εμπειρία, και να καταλήξει σ’ ένα ειδικό σήμα: το σήμα “Health first” - “Πρώτα η υγεία”. Αυτό θα είναι το σημαντικότερο γιατί απαλλάσσει τους ξενοδόχους απ’ την αστική ευθύνη και παράλληλα έχουν επιμορφωθεί, έχουν αποκτήσει γνώση στο πώς θα συμπεριφερθούν τόσο στην υποδοχή των πελατών-τουριστών, όσο και σε περίπτωση κάποιου κρούσματος, κάποιου συμβάντος. Η περιοχή θα έχει αποκτήσει τη γνώση για να το αντιμετωπίσει, αλλά κυρίως θα προβάλει την επάρκειά της στον τομέα αυτό».

 

Κ.Μπ


NEWSLETTER