Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 20:08

Σχέδιο δράσης για τον τουρισμό ζητούν οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Σχέδιο δράσης για τον τουρισμό ζητούν οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας

Να εκπονήσει σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με βάση την ιστορία, τους μύθους και της παραδόσεις, καλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.

Αφού παρατηρεί ότι ο τουρίστας - επισκέπτης “αναζητεί ευκαιρίες για να γνωρίσει τον τόπο που επισκέπτεται, να συμμετέχει στα δρώμενά του και να μαθαίνει την ιστορία και τις παραδόσεις του”, αναφέρει πως “οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας με την παγκόσμια κοινότητα για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας μας”.
Σε ανακοίνωσή του για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, ο πρόεδρος της Ενωσης Δ. Καραλής σημειώνει:
“Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, αποτελεί φέτος ευκαιρία για προβληματισμό, εγρήγορση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ταξιδιωτική βιομηχανία.
Είναι σαφές ότι η κρίση της πανδημίας που διαπερνά ολόκληρο τον πλανήτη έχει ανατρέψει τα μέχρι τώρα στερεότυπα και έχει δημιουργήσει νέο τοπίο στις αγορές, οι οποίες επιβάλλουν αποτελεσματικές δράσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε σε όσα περιμένουν να «ακούσουν».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία αναλογεί η μεγάλη πρόκληση όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει, οφείλει να εκπονήσει σχέδιο δράσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με βάση την ιστορία, τους μύθους και της παραδόσεις, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος με σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ, καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, και από την πλευρά του τουρίστα - επισκέπτη, έχει διαμορφωθεί ένα νέο πρότυπο που δεν εξαντλείται απλά στη μετ’ επιστροφής διαδρομή ανάμεσα στην ξαπλώστρα και τη θάλασσα. Αντιθέτως, αναζητεί ευκαιρίες για να γνωρίσει τον τόπο που επισκέπτεται, να συμμετέχει στα δρώμενά του και να μαθαίνει την ιστορία και τις παραδόσεις του. Ετσι, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, θα μπορεί να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο τα μέρη που επισκέφθηκε.
Η Μεσσηνία, με τους εκπροσώπους της σε πολιτικό επίπεδο, και όσοι εμπλέκονται στον κλάδο του τουρισμού, οφείλουν να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των προσφερόμενων υπηρεσιών στα νέα δεδομένα με διευρυμένο ορίζοντα. Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε συνιστά απλή περίπτωση, αλλά απαιτεί ισχυρή βούληση, υπευθυνότητα και μεγάλη συλλογική προσπάθεια.
Ειδικότερα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας με την παγκόσμια κοινότητα για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας μας”.


NEWSLETTER