Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 08:53

Κομπλέ η Μεσσηνία το Δεκαπενταύγουστο σε ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Γράφτηκε από τον
Κομπλέ η Μεσσηνία το Δεκαπενταύγουστο σε ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

 

Το 99% των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας δεν έχει ούτε κρεβάτι διαθέσιμο μέσω Διαδικτύου για τον Δεκαπενταύγουστο και ταυτόχρονα από τα 2.617 καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που είναι ενεργά αυτή την περίοδο είναι διαθέσιμα μόνο 16, κυρίως στην ενδοχώρα του νομού.

Τα στοιχεία αυτά που κατέγραψε χθεσινή έρευνα της "Ε" αφενός επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για τις προκρατήσεις στη Μεσσηνία και αφετέρου καταδεικνύουν ότι ο νομός έχει κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στον ταξιδιωτικό χάρτη της θερινής σεζόν.

Οι επιχειρηματίες αγωνιούν όμως για την επόμενη μέρα, καθώς τα έσοδα του καλοκαιριού δεν αρκούν για την κάλυψη των απωλειών που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του παρατεταμένου lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η πορεία πολλών τουριστικών επιχειρήσεων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ταξιδιωτική κίνηση του φθινοπώρου, αλλά αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθός της, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα για τη μεσομακροπρόθεσμη ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσσηνία είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς εν μέσω πανδημίας και πυρκαγιών ο νομός φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες και ενδεχομένως να φιλοξενούσε περισσότερους αν υπήρχαν περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Θ.Λ.


NEWSLETTER