Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 07:57

Στελέχη της "Royal Caribbean Cruises" σε Καλαμάτα και Πύλο - Ανοιγμα κρουαζιέρας προωθεί ο Σαμαράς

Γράφτηκε από τον
Στελέχη της "Royal Caribbean Cruises" σε Καλαμάτα και Πύλο - Ανοιγμα κρουαζιέρας προωθεί ο Σαμαράς

 

Στην Καλαμάτα και την Πύλο βρέθηκαν χθες με παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στελέχη της μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρουαζιέρας "Royal Caribbean Cruises", προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για τις δύο πόλεις αλλά και να ενημερωθούν για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

 

Ειδικότερα, εκ μέρους του διεθνούς κολοσσού της κρουαζιέρας, την περιοχή μας περιηγήθηκε ο Τζον Τέρτσεκ, αντιπρόεδρος Εμπορικής Ανάπτυξης της "Royal Caribbean Cruises", η οποία μετείχε και στην πρόσφατη έκθεση "Posidonia Sea Tourism Forum" που διεξήχθη το διήμερο 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα - όπου έδωσαν το "παρών" πολλές μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

Το στέλεχος της "Royal Caribbean Cruises" συνοδευόταν από τον Ανδρέα Στυλιανόπουλο, αντιπρόσωπο της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβακία, Βουλγαρία και την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και στελέχη της Costa Navarino με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηιωσήφ, γενικό διευθυντή Προορισμού της τουριστικής μονάδας.

Οπως γνωστοποίησε στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος Παν. Ντίντα -η οποία εκπροσώπησε το δήμαρχο- η Καλαμάτα φαίνεται ότι έχει κινήσει το ενδιαφέρον εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς η ύπαρξη λιμανιού συνδυάζεται με τον νέο αυτοκινητόδρομο και το διεθνές της αεροδρόμιο. «Μεταφέραμε στους επισκέπτες μας την ισχυρή βούληση της δημοτικής αρχής να μετατραπεί το λιμάνι της Καλαμάτας σε διεθνή προορισμό και λιμάνι υποδοχής κρουαζιέρας», συνέχισε η Παν. Ντίντα, προσθέτοντας ότι επιπλέον ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον δήμαρχο Παν. Νίκα, όταν επιστρέψει από τα Γιάννενα.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Πόλα Κούλη είπε ότι το στέλεχος της "Royal Caribbean Cruises" και οι υπόλοιποι του κλιμακίου ενημερώθηκαν ευρύτατα, λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες για την περιοχή μας πληροφορίες, μαζί με ιστορικά και άλλα στοιχεία. Πρόσθεσε δε ότι εξήγησαν στους επισκέπτες τη στόχευση των έργων που εκτελούνται στην πόλη, προκειμένου να διευκολύνεται η πεζοπορία των επισκεπτών από το λιμάνι μέχρι και το Κάστρο.

Ο διευθυντής Προγραμματισμού Παν. Κουτσογιαννόπουλος δήλωσε ότι έδωσε στοιχεία για τα έργα που προβλέπει το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας, τα οποία αφορούν την ασφαλή προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην Καλαμάτα, όπου συνοδεία των στελεχών του δήμου ο Τζον Τέρτσεκ και το υπόλοιπο κλιμάκιο επισκέφθηκαν το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο με τους πεζοδρόμους του, τους Αγίους Αποστόλους και το Αρχαιολογικό Μουσείο, την κεντρική πλατεία, το Πάρκο Σιδηροδρόμων και την Παραλία.

 

 


NEWSLETTER