Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 08:45

Η βρετανική "Daily Mail" για την Καλαμάτα: “Οικονομικός προορισμός με... ετοιμόρροπο αεροδρόμιο”

Γράφτηκε από τον
Η βρετανική "Daily Mail" για την Καλαμάτα: “Οικονομικός προορισμός με... ετοιμόρροπο αεροδρόμιο”

 

Διπλή αναφορά στην Καλαμάτα, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών έκανε η βρετανική Daily Mail. Η πρώτη έγινε με αφορμή αφιέρωμα στην ευρύτερη Μάνη, με το δημοσιογράφο Μαρκ Πάλμερ να δηλώνει μαγεμένος από τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα «εμπνευσμένο μέρος».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είδε, η κριτική που άφησε για το αεροδρόμιο δεν ήταν και η καλύτερη, συγκρίνοντας το με ένα… ετοιμόρροπο της Καραϊβικής. Ξεκινώντας την περιγραφή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το να φτάσετε στη Μάνη δεν είναι πρόβλημα, καθώς τόσο η British Airways όσο και η EasyJet πραγματοποιούν πτήσεις στην Καλαμάτα από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μου θύμισε ένα ετοιμόρροπο αντίστοιχο της Καραϊβικής, έχοντας ένα διώροφο κτίριο, με τις αφίξεις στη μία άκρη, τις αναχωρήσεις στην άλλη και ένα καλά εξοπλισμένο μπαρ στο ενδιάμεσο. Είχαμε κανονίσει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από μια τοπική εταιρεία.

Αυτό σήμαινε ότι μας υποδέχθηκε ένας άνδρας από την εταιρεία, κρατώντας μια πινακίδα με τα ονόματά μας, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο ακριβώς έξω. Κινηθήκαμε προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, αγοράζοντας έναν χάρτη» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ενθουσιάστηκε, βλέποντας την πανέμορφη όπως γράφει μικρή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων η οποία δοκιμάστηκε από το σεισμό του 1986. «Χαρήκαμε γι' αυτή την απρογραμμάτιστη εκδρομή, μαθαίνοντας την ιστορική σημασία της περιοχής σχετικά με το 1821» επισήμανε. Στη συνέχεια περιγράφοντας το πρόγραμμα που ακολούθησε, λέει: «Πριν κατευθυνθούμε προς τα νότια, σταματήσαμε για ένα γεύμα στο εστιατόριο “Ego” στην Παραλία, όπου το σπιτικό τζατζίκι ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που παίρνεις σε πλαστικό δοχείο από τα βρετανικά σούπερ μάρκετ. Ακολούθησε μια υπέροχη ελληνική σαλάτα.

Στη συνέχεια, η Μάνη ήταν όλη δική μας, με τα βουνά του Ταϋγέτου στα αριστερά μας και τα σκούρα μπλε, φιλόξενα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου στα δεξιά». Το οδοιπορικό ξετυλίγεται με αναφορές στην Καρδαμύλη όπου ο Patrick και η Joan Leigh Fermor έχτισαν την υπέροχη βίλα, στο Γερολιμένα, στη Βάθεια και στο επιβλητικό Ακρωτήριο Ταίναρο. Στο τέλος του άρθρου του ο Μαρκ Πάλμερ κάνει αναφορά στις παραλίες... αλλά και τα κουνούπια. «Ακριβώς στα βόρεια της Καρδαμύλης υπάρχει μια υπέροχη παραλία με βότσαλα. Μπαίνοντας στη θάλασσα αισθανθήκαμε σαν να έχουμε μπει σε μια άλλη εποχή. Επιπλέον, στη Μεγάλη Μαντινεία, είχαμε κλείσει διαμονή στο “Villa Vager Mani”» πληροφόρησε, λέγοντας πως δοκίμασε κουνέλι σε κατάστημα εστίασης, ωστόσο τα κουνούπια ήταν… πολύ επιθετικά κατά τη διάρκεια του γεύματος. Για να καταπολεμήσει τη φαγούρα ζήτησε όπως λέει στο άρθρο εντομοαπωθητικό, καταλήγοντας εν τέλει μετά τις προτροπές της υπεύθυνης να ρίξει πάνω του ξύδι, κίνηση που αποδείχτηκε σωτήρια καθώς δεν τον πλησίασε κανένα για το υπόλοιπο της βραδιάς.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ BUDGET

Στο πλαίσιο των αναφορών της στην Ελλάδα, η Daily Mail δημοσίευσε ένα ακόμα άρθρο την περασμένη εβδομάδα, προτείνοντας προορισμούς για διακοπές που ταιριάζουν σε όλα τα budget. «Σε μια τόσο εκπληκτική ηπειρωτική χώρα με εκπληκτικά νησιά, το κάθε μέρος με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα μπορεί να γίνει το κατάλληλο για εσάς. Οταν πρόκειται όμως να φέρετε μαζί και τα παιδιά σας, πώς μπορείτε να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας;» θέτει το ερώτημα η συντακτική ομάδα δίνοντας ιδέες για… όλα τα βαλάντια. Κατά σειρά έτσι προτείνονται η Λέσβος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Αθήνα και η Καλαμάτα με τον τίτλο που της έχει δοθεί να είναι «Ζήστε την ηπειρωτική μαγεία». «Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας είναι η ηπειρωτική χώρα της. Παρόλο που είναι γεμάτη με ηλιόλουστες παραλίες, ρουστίκ χωριά και αρχαία μνημεία, συχνά παραβλέπεται, επομένως τα μέρη της είναι πιο βατά οικονομικά, ήσυχα και πιο παρθένα από τα διάσημα νησιά» διευκρινίζεται, προσθέτοντάς πως στα νότια της Πελοποννήσου, λίγες ώρες οδικώς από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη γραφική παλιά πόλη που είναι σύμφωνα με το αφιέρωμα μια κυψέλη δραστηριότητας και γεμάτη κλασικά ασβεστωμένα κτίρια, στο λιμάνι αλλά και στις παραλίες που βρίσκονται πέριξ αυτής. «Η Καλαμάτα, διάσημη για τις ζουμερές μαύρες ελιές και τα φρέσκα θαλασσινά της, είναι η γαστρονομική καρδιά της Ελλάδας. Τα εντυπωσιακά κάστρα ευρύτερα της Μεσσηνίας, τα πυκνά δάση και τα συναρπαστικά θαλάσσια σπορ την καθιστούν έναν φανταστικό προορισμό» καταλήγει το άρθρο.

Τ.Αν.


NEWSLETTER