Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 09:02

Πρόταση από δημάρχους της Νότιας Ιταλίας για αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Μπρίντεζι

Γράφτηκε από την
Πρόταση από δημάρχους της Νότιας Ιταλίας για αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Μπρίντεζι

Να γίνουν προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μπρίντεζι προέτρεψαν οι δήμαρχοι των ελληνόφωνων δήμων της Απουλίας, το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Αντιπροσωπεία δημάρχων της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων της Grecia Salentina της Απουλίας στη νότια Ιταλία επισκέφτηκε την Τετάρτη στο γραφείο του το Γιώργο Αθανασόπουλο και μεταξύ άλλων συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών, αλλά και την ανάπτυξη προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και πολιτιστικών δράσεων.

Οι δήμαρχοι συνοδεύονταν από την επίτιμη πρόξενο της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» Μανώλη Μάκαρη (με πρωτοβουλία του οποίου έγιναν οι επισκέψεις στη Μεσσηνία) και τη σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κ. Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνόφωνων Δήμων της Grecia Salentina της Απουλίας και δήμαρχος του Δήμου Castrignano dei Greci, Roberto Casaluci, η δήμαρχος του Δήμου Corigliano d'Otranto Addolorata Manti, ο δήμαρχος του Δήμου Cutrofiano Luigi Melissano και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Corigliano d'Otranto Lucia Costantini.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης εκτίμησε ότι με αυτή τη συνάντηση γίνεται ένα πρώτο βήμα ώστε να ακολουθήσει μία σπουδαία συνεργασία με τους ελληνόφωνους δήμους της Ιταλίας. Σημείωσε ότι έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα καθώς πριν από λίγο καιρό επισκέφτηκε τη Μεσσήνη ο Δήμαρχος του Sorano της Ιταλίας Vanni Pierandrea στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης έχει αναπτύξει σχέσεις και με τον Δήμο Messina της Ιταλίας. Προέτρεψε επίσης τους Ιταλούς δημάρχους να ενημερώσουν τα σχολεία τους για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας από την πλευρά τους αποδέχτηκαν τις προτάσεις του Γιώργου Αθανασόπουλου και ζήτησαν να γίνουν προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μπρίντεζι. Πρότειναν επίσης την ανταλλαγή μαθητών με μαθητές που διδάσκονται τα γκρεκάνικα, τη συμμετοχή Μεσσήνιων δημιουργών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που γίνεται στο Corigliano d'Otranto, τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών σε δημιουργική έκθεση ενώ σημείωσαν ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις για συνεργασία από τους 12 ελληνόφωνους δήμους που απαρτίζουν την Ένωση και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πέρα από πολιτιστικές και οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.   

Ο δήμαρχος Μεσσήνης δώρισε στους επισκέπτες το βιβλίο της Αρχαίας Μεσσήνης, την οποία επρόκειτο να επισκεφτούν αμέσως μετά, αλλά και το λεύκωμα του Διεθνούς Νεανικού Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER