Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 11:50

DiscoverCars.com: Η Καλαμάτα 5η καλύτερη πόλη στον κόσμο για γραφικές περιηγήσεις

Γράφτηκε από την
DiscoverCars.com: Η Καλαμάτα 5η καλύτερη πόλη στον κόσμο για γραφικές περιηγήσεις

 

 

Η Καλαμάτα ψηφίστηκε στην ιστοσελίδα DiscoverCars.com ως η 5η καλύτερη πόλη στο κόσμο για γραφικές περιηγήσεις με αυτοκίνητο. Η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε αξιολογήσεις από 150.000 ταξιδιώτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και βαθμολόγησε την Καλαμάτα με 9,1/10.

Η DiscoverCars.com αναφέρει για τη Καλαμάτα: «Στην πέμπτη θέση, με βαθμολογία 9,1/10, βρίσκεται η όμορφη μεσογειακή πόλη της Καλαμάτας – που βρίσκεται στη χερσόνησο της Πελοποννήσου. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα Περιφέρειας Πελοποννήσου (σ.σ. πιθανά εννοεί μεγαλύτερη πόλη) , όπου βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι της περιοχής. Η Καλαμάτα έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες που αναζητούν μια γραφική διαδρομή για να δει  εντυπωσιακά ορεινά τοπία, πολύβουα ψαροκάικα και γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια.
Η Καλαμάτα φιλοξενεί όμορφα δείγματα αρχιτεκτονικής , συμπεριλαμβανομένου του ζωντανού κίτρινου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας – όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικές από τις πιο σημαντικά ευρήματα της περιοχής. Πολλά από τα κτίρια διαθέτουν τις κλασικές ελληνικές στέγες από τερακότα, με μια ποικιλία από παστέλ χρώματα που χρησιμοποιούνται για τα ίδια τα κτίρια – όπως η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, με το παστέλ ροδακινί εξωτερικό της.
Η Ελλάδα είναι γνωστή για την πλούσια και εκτεταμένη ιστορία και μυθολογία της, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Καλαμάτα φιλοξενεί μερικές φανταστικές αρχαίες τοποθεσίες – συμπεριλαμβανομένου του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, που βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο, και της Αρχαίας Μεσσήνης μόλις 16 μίλια έξω από την πόλη.»

 

 


NEWSLETTER