Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 14:44

Καταστηματάρχες της Καλαμάτας στην Εκθεση Τουρισμού "Philoxenia"

Γράφτηκε από την
Καταστηματάρχες της Καλαμάτας στην Εκθεση Τουρισμού "Philoxenia"

Στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού "Philoxenia", που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 25 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας. Παράλληλα, ο σύλλογος διοργανώνει διαγωνισμό για bartenders και ο νικητής θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μαζί με την αποστολή, ώστε να παρουσιάσει εκεί το κοκτέιλ του με μεσσηνιακές γεύσεις.

Οπως είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Ζαγάκος, ο νεοσύστατος σύλλογος ξεκινά δυναμικά τη δραστηριότητά του. Μάλιστα το τελευταίο διήμερο τα μέλη του Δ.Σ. έκαναν επισκέψεις γνωριμίας σε θεσμικούς φορείς της πόλης και συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου τους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά τους. Επεσήμανε δε ότι αυτό αποδεικνύεται και από τη φιλοξενία της αποστολής στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης. Αλλωστε ο σύλλογος των καταστηματαρχών πιστεύει στις δυνατότητες της Μεσσηνίας στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού και όπως τόνισε ο κ. Ζαγάκος «όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και γι' αυτό οργανώσαμε τη συμμετοχή μας στην έκθεση, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, την Τουριστική Επιτροπή και το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου». Στην έκθεση η αντιπροσωπεία του συλλόγου θα προβάλει τα τοπικά προϊόντα και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, καθώς και τη νυχτερινή ζωή και τις πλούσιες πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες της πόλης.

Ο γραμματέας του συλλόγου Παναγιώτης Χρυσομάλλης είπε μάλιστα ότι για την καλύτερη παρουσία του συλλόγου στην έκθεση θα δημιουργήσουν ένα πολυσέλιδο έγχρωμο έντυπο, το οποίο θα περιέχει φωτογραφίες της Καλαμάτας και πληροφορίες για τα μέλη του. Γι' αυτό κάλεσε όλους τους συναδέλφους του, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι ακόμη στο σύλλογο, να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του Δ.Σ. για να συμπεριληφθούν τα καταστήματά τους στο έντυπο.

Στο διαγωνισμό για bartenders αναφέρθηκε το μέλος Χάρης Βγενής. Οπως είπε ο σύλλογος ζητεί «να δημιουργήσουν ένα κοκτέιλ με υγρά και στερεά προϊόντα της πόλης έτσι ώστε στην έκθεση, σε ένα μεγάλο event που θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, να μπορέσουμε να έχουμε μια φρέσκια προσέγγιση για το πώς εννοούμε εμείς οι νέοι αυτής της πόλης τη χρήση των τοπικών προϊόντων». Το έντυπο συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook ή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Χάρη Βγενή στο τηλ.6932-759966. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια κλήρωση. Από αυτή θα αναδειχθούν τρία ζευγάρια τα οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα φιλοξενηθούν στην Καλαμάτα, με χορηγίες των τοπικών ξενοδόχων και δωρεάν μεταφορά από την αεροπορική εταιρεία Astra. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Καλαμάτα θα μαζέψουν ελιές και θα παρακολουθήσουν πώς παράγεται το ελαιόλαδο, ενώ θα επισκεφθούν τουριστικά μέρη. 

Να σημειωθεί ότι όλη αυτή η δραστηριότητα του συλλόγου δεν θα επιβαρύνει οικονομικά κανένα δημόσιο φορέα ή το σύλλογο, καθώς τα μέλη της αποστολής θα ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER