Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 21:50

Εξόρμηση Ορειβατικού στην Ιθάκη

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση Ορειβατικού στην Ιθάκη

Πεζοπορική εξόρμηση στο νησί της Ιθάκης διοργανώνει για πρώτη φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, από τις 6-8 Οκτωβρίου.

Το όνομα της Ιθάκης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μύθο και την ποίηση. Είναι όμως και ένας τόπος με μοναδικές φυσικές ομορφιές και πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια.

«Έχοντας στο μυαλό μας τον Όμηρο, τον Οδυσσέα, τον Καβάφη θα περιπλανηθούμε στις ιστορικές διαδρομές του νησιού» τονίζεται από τον ΕΟΣ, σημειώνοντας για το πρόγραμμα τα εξής: «Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Παρασκευής 6/10 από τα γραφεία του Συλλόγου με προορισμό τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Ιθάκη. Μετά την άφιξη στο Βαθύ και την τακτοποίηση στο χώρο διανυκτέρευσης θα ακολουθήσει πεζοπορία μικρής διάρκειας στο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα. Το Σάββατο 7/10 θα περπατήσουμε στις εντυπωσιακές διαδρομές του κεντρικού και βόρειου τμήματος του νησιού με κατάληξη στο γραφικό λιμανάκι Κιόνι. Την Κυριακή 8/10 θα περιηγηθούμε στο νότιο τμήμα του νησιού με αφετηρία το Βαθύ και προορισμό το οροπέδιο του Μαραθιά. Θα επιστρέψουμε στην Καλαμάτα αργά το βράδυ της Κυριακής». Η εξόρμηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό, πεζοπορικό σύλλογο Ιθάκης «ΤΡΑΓοδοί». Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1-2 και οι ώρες πορείας 5-6. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6976863946 (Ασημάκου Κατερίνα).

 


NEWSLETTER