Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 23:16

Δανοί τουρίστες μάζεψαν ελιές στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Δανοί τουρίστες μάζεψαν ελιές στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το τουριστικό πρακτορείο «Τριγκιλίδας  Travel» διοργάνωσε με επιτυχία το πρόγραμμα «Λιομάζωμα στην Μεσσηνία». Δανοί τουρίστες γνώρισαν από κοντά τη συλλογή του ελαιόκαρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία.

Στη συνέχεια είδαν πώς γίνεται η επεξεργασία της ελιάς και γεύτηκαν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα όπως δίπλες και κουραμπιέδες.

Συγκεκριμένα οι Δανοί τουρίστες περιοχή του Λυκοτράφου Μεσσηνίας έστρωσαν το λιόπανο, κλάδεψαν και ράβδισαν τα κλαδιά στα ελαιόδεντρα, σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο «Καρούμπαλης Α.Ε.» στο χωριό Μάδαινα, όπου είδαν την επεξεργασία του ελαιόκαρπου από κοντά και γευτήκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί -τη γνωστή καψάλα- και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. 

Το μεσημέρι γευμάτισαν στο παραδοσιακό εστιατόριο «Πέτρινο» στο χωριό Ανάληψη, με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, και χόρεψαν υπό τους ζωντανούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Οι Δανοί τουρίστες έμειναν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη -για τους περισσότερους- εμπειρία αυτή και μίλησαν για τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς.

Εν τω μεταξύ, το ταξίδι τους στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν κι άλλα μέρη: Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αγιο Νικόλαο - Καστάνια - Μηλιά - Θαλάμες - Αρεόπολη - Γύθειο - Μυστρά - Σπάρτη - Ταΰγετο - Ισθμό - Αθήνα.

Το γραφείο «Τριγκιλίδας Travel» θα διοργανώσει κι άλλα θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού με σκοπό να γνωρίσουν περισσότεροι Δανοί επισκέπτες την επεξεργασία του ελαιόλαδου και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του στη χώρα τους.

 

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του γραφείου «Τριγκιλίδας», «πολλοί Δανοί τουρίστες εξέφρασαν την δυσφορία τους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους και συγκεκριμένα για το πώς παρουσιάζουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Οι ίδιοι μας βρίσκουν πολύ φιλικούς, φιλόξενους, εργατικούς και "όχι τεμπέληδες", όπως περιγράφουν τα ΜΜΕ της Δανίας. Τελείως διαφορετική εικόνα από ό,τι την περιγράφουν. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν πολλές φορές στην Ελλάδα και δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν και πάλι».  


NEWSLETTER