Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 11:45

Γειτονιές στο πιάτο: Οδοιπορικό του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην Καλαμάτα (βίντεο)

Την Καλαμάτα επισκέφτηκαν το Σάββατο 30/3 οι «Γειτονιές στο Πιάτο» κι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, συνεχίζοντας να ταξιδεύουν εκτός Αττικής.

Όπως τονίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, πρόκειται για μία πόλη που τα έχει όλα, ξεχωρίζοντας για τη θέση της κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του μεσσηνιακού κόλπου, που της χαρίζει εκπληκτική, φυσική ομορφιά.

Ο γνωστός παρουσιαστής στάθηκε μεταξύ άλλων στις μεγάλες πλατείες της πόλης, τα αρχοντικά σπίτια, όντας όπως χαρακτηριστικά είπε ένας εύφορος τόπος στον οποίο καλλιεργούνται τα πάντα.

Πρώτη στάση για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο αποτέλεσε το εστιατόριο «Κάρδαμο» του Παναγιώτη Κομπογιαννίτη και ακολούθησε το κρεοπωλείο «Κ29» του Νίκου Μανιάτη.

Στη συνέχεια, οι «Γειτονιές στο πιάτο» απόλαυσαν τη γλύκα και τη μυρωδιά του γαλακτομπούρεκου στο ζαχαροπλαστείο «Σκιαδά» του κ. Νίκου, ένα γλυκό που έκανε το μαγαζί γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος.

Η περιήγηση στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με τις «Βερσαλλίες», ένα μαγαζί που άνοιξε πριν από λίγα χρόνια από τους Γιάννη Κούμανη και Μαρία Κίντα.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στην Καλαμάτα πατώντας εδώ.