Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 20:32

“Kalamata Experiences”: Νέα ιστοσελίδα για τον τουρισμό της Μεσσηνίας

“Kalamata Experiences”: Νέα ιστοσελίδα για τον τουρισμό της Μεσσηνίας

Η νέα ιστοσελίδα για τον θεματικό - εναλλακτικό τουρισμό της Μεσσηνίας “Kalamata Experiences” είναι online, αποτελεί πραγματικότητα.

Τη δημιούργησαν ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) και η οργανωτική ομάδα του Messinia Forum, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο “Ήρα”, στην Καλαμάτα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΜ Γιάννης Κολοβός μίλησε για μια τεράστια προσπάθεια για “να δώσουμε μια καινούργια ταυτότητα στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία”. Παρατήρησε πως “μέσα από τον θεματικό τουρισμό θέλουμε να δώσουμε μια διεύρυνση, μια επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος”. Εκανε λόγο για μια δυναμική πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε χάρις σε αυτούς που το πίστεψαν, μεταξύ των οποίων και οι επιχειρήσεις, που χρηματοδότησαν και που αφιέρωσαν ώρες για τη δημιουργία της πλατφόρμας.
Ο κ. Κολοβός επεσήμανε πως ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα θα βρει την εμπειρία που θέλει να βιώσει στη Μεσσηνία, το οινοποιείο και το ελαιοτριβείο που θα επισκεφθεί, τη διαδρομή και το θαλάσσιο σπορ που θέλει να κάνει.
Ενημέρωσε ότι η ιστοσελίδα παρουσιάζεται σε έντυπη μορφή που θα βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, στο info kiosk του δήμου στο λιμάνι Καλαμάτας και στα ξενοδοχεία του νομού, ενώ παρουσίασε και πυραμίδες, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να σκανάρει ηλεκτρονικά και να ενημερώνεται.
Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΕΜ ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οφέλη και για την περιφέρεια του νομού και να μην ερημώσουν τα χωριά, να αναπτυχθούν άγνωστες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και να υπάρχει επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι.
Εκπρόσωποι επιχειρήσεων (Τρύφωνας Δούβρης Explore Messinia, Κωνσταντίνος Ψαρούλης της οινοποιίας Ψαρούλη, Αργύρης Βλάχος Μessinian Travelers) που μετέχουν στην προσπάθεια, μίλησαν για συνέργεια, για σύμπνοια που αναζητούσαν τόσα χρόνια, για συνένωση δυνάμεων, για προσπάθεια από όλους να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν του νομού κι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα στεφθεί με επιτυχία.