Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 15:02

Οι βρετανικοί Times «υμνούν» το Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης - Η «βασίλισσα των παραθαλάσσιων χωριών»

Οι βρετανικοί Times «υμνούν» το Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης - Η «βασίλισσα των παραθαλάσσιων χωριών»

Φωτογραφία: thetimes.com, Alamy

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηπειρωτική Ελλάδα δίνουν οι βρετανικοί Times, προτείνοντας τα καλύτερα μέρη για το φθινόπωρο.

«Διαμονές σε ξενοδοχεία σε χαμηλές τιμές, χωρίς πολύ κόσμο και άφθονος ήλιος. Δεν είναι περίεργο που οι διακοπές στην ηπειρωτική χώρα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι το… κρυμμένο μυστικό της χώρας» αναφέρει ο James Litston στην εισαγωγή του κειμένου του, προτείνοντας μεταξύ άλλων την Καρδαμύλη και το Φεστιβάλ Τζαζ, δεδομένου πως το Kardamili International Jazz Festival πραγματοποιεί για πρώτη φορά δεύτερο μέρος μέσα στο ίδιο έτος (13-21/10).

«Η ατμόσφαιρα παντού γίνεται πολύ πιο χαλαρή, οι τιμές πέφτουν και κατά κάποιο τρόπο η εμπειρία των ελληνικών διακοπών γίνεται πιο αυθεντική. Αυτό που δεν αλλάζει είναι εκείνα που μας τραβούν αρχικά στην Ελλάδα: κρυστάλλινα νερά, μαγικές παραλίες και υπέροχο φαγητό» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, κάνοντας λόγο για όχι τόσο γνωστά σημεία της Ελλάδας σε σχέση με τα νησιά της, τα οποία ωστόσο είναι ιδιαίτερα όμορφα το φθινόπωρο.

«ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ»

«Η Μάνη, στα νότια της Πελοποννήσου, είναι μια περιοχή γεμάτη πολιτισμό. Εδώ, ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελαιώνες, θα βρείτε την Καρδαμύλη: τη βασίλισσα των παραθαλάσσιων χωριών. Απέχει λιγότερο από μια ώρα από την Καλαμάτα, απόσταση που της επιτρέπει να αισθάνεται πιο ήσυχη» αναφέρουν οι Times, τονίζοντας πως φέτος γίνεται το Φεστιβάλ Τζαζ για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος, στα μέσα Οκτωβρίου, γεμίζοντας μουσική την Καρδαμύλη μετά το τέλος της κύριας τουριστικής σεζόν.

Δείτε όλες τις προτάσεις στο travel.eleftheriaonline.gr.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Tο part 2 του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Sarpsborg Jazz Club σε συνεργασία με το Beer bar 1866 και το Δήμο Δυτικής Μάνης. Το σύνολο των συναυλιών θα έχει δωρεάν είσοδο, ωστόσο οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι ευπρόσδεκτη.

Σήμερα Σάββατο: Στη 1 μ.μ. Babis, Drapetes – Tribute to Nikos Papazoglou (Greece), 2 μ.μ. Dioskouri, Heli Punzenberger, 7 μ.μ. Plateia, Marios Tzitziras & Pavlos Logaras, 9 μ.μ. Aquarella,  Red Miles (Greece), 10 μ.μ. Beer Bar 1866, The Lapino Project.

Αύριο Κυριακή: 2 μ.μ. Gialos, Red Miles, 7 μ.μ. Old Kardamili Traditional Restaurant, Euphoria, 10 μ.μ. Beer Bar 1866, Espen Rud Trio plus Jam Session.