Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 08:23

Πύλος - Ελούντα με υδροπλάνο

Γράφτηκε από την

Η σύνδεση με πτήσεις υδροπλάνων της Ελούντας με την Πύλο είναι υπό σχεδιασμό. Ο Τάσος Γκόβας εκπρόσωπος της εταιρείας "Ελληνικά Υδατοδρόμια" μίλησε στο "Βήμα" για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με αιτήματα ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων.

Η εν λόγω γραμμή μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη στο άμεσο μέλλον. Στις δυο άκρες της γραμμής διαθέτουν μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα δυο οικογένειες που έχουν ήδη δεθεί με συγγενικό δεσμό. Η Costa Navarinο στην Πύλο ως γνωστόν ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου με επικεφαλής τον Αχιλλέα, του οποίου η σύζυγος Κωστάντζα Σμπώκου είναι γόνος της ομώνυμης οικογένειας που διατηρεί ξενοδοχεία στην Ελούντα της Κρήτης.

Στο μεταξύ η εταιρεία "Ελληνικά Υδατοδρόμια" βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του δικτύου της αρχής γενομένης από Ζάκυνθο, Βόλο και Σκύρο, ενώ η Καλαμάτα, το Κατάκωλο και η Κυλλήνη βρίσκονται στο αμέσως επόμενο βήμα

Ολα αυτά 9 χρόνια μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου στην Ελλάδα από το Νέο Φάληρο προς τη Σέριφο με τη συμμετοχή του τότε υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη. Τότε είχαν καλλιεργηθεί σημαντικές ελπίδες για την ευρεία χρήση αυτού του μεταφορικού μέσου στην Ελλάδα. Χρειάστηκε λοιπόν να περάσει σχεδόν μία δεκαετία, πρώτα για να σπάσει η γραφειοκρατία και στη συνέχεια να ωριμάσουν οι συνθήκες ένταξης των υδροπλάνων στο ελληνικό συγκοινωνιακό δίκτυο με σκοπό την τουριστική σύνδεση περιοχών, αλλά και τη μεταφορά ατόμων από άγονες περιοχές σε αστικά κέντρα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.