Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 07:26

Ούτε ράντσο το Πάσχα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ούτε ράντσο το Πάσχα στην Καλαμάτα

Κοσμοπλημμύρα αναμένεται τις ημέρες του Πάσχα στην Καλαμάτα, ενώ αντίθετα στην Τριφυλία η κίνηση φαίνεται ότι θα είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία των μέχρι τώρα κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού, πολλοί ταξιδιώτες από την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές θα έρθουν για Πάσχα στη Μεσσηνία.

Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια εδώ και μέρες και όπως είπαν στην "Ε" στελέχη τους, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος, η τουριστική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Καθόλου ικανοποιημένος από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας δεν είναι ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ξενοδόχων Κώστας Αγγελόπουλος. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Galaxy" Σπύρος Λαγωνικάκος είπε ότι τα ξενοδοχεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας γέμισαν και με δυσκολία βρίσκει κανείς να κλείσει δωμάτιο. Παρατήρησε ακόμη ότι φέτος «θα φτάσουμε σε πληρότητα το 100%». 

Είπε επίσης ότι «τα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτο με φαγητό σε γκρουπ ξεκίνησαν τις κρατήσεις για το Πάσχα πριν ενάμιση μήνα». Εκτός από γκρουπ κατεβαίνουν για τις γιορτές στην Καλαμάτα και μεμονωμένοι επισκέπτες. Και αυτή την περίοδο «φιλοξενούμε κυρίως Ελληνες, αλλά έχουν ξεκινήσει να έρχονται και ξένοι τουρίστες». 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Artina" είπε ότι φέτος «δεν είναι τόσο καλά από κίνηση, πολλά ξενοδοχεία δεν γέμισαν και συνάδελφοι μου είπαν ότι έχουν πρόβλημα γιατί οι κρατήσεις είναι ελάχιστες». Εκτιμά λοιπόν ότι «ίσως πέρα από τη φτώχεια, ρόλο έπαιξε και το ότι στις ειδήσεις λένε πως θα έχει κακοκαιρία και βροχές τις ημέρες του Πάσχα». Ωστόσο, παραμένει αισιόδοξος ότι η κίνηση θα ανέβει και πολλοί θα κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου "Messinian Bay", Δημήτρης Πατριαρχέας, είπε ότι «ενώ φαινόταν μουδιασμένη η κίνηση τις προηγούμενες εβδομάδες, κατά πώς δείχνουν τα πράγματα θα γεμίσουμε για τις ημέρες του Πάσχα». Ενδιαφέρον και κρατήσεις όπως είπε υπάρχει τόσο από γκρουπάκια όσο και από μεμονωμένους πελάτες. «Τις τελευταίες 10 ημέρες ξεκίνησαν οι κρατήσεις και πολλά τηλεφωνήματα, οπότε τα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά για τις πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης και πιστεύω ότι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι», σημείωσε. Είπε ακόμη ότι ενθαρρυντικό είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια όλο και νεαρότερες ηλικίες προτιμούν την Καλαμάτα για διακοπές και ολιγοήμερες αποδράσεις.

Ο Γιώργος Κουτίβας, υπεύθυνος κρατήσεων του ξενοδοχείου "Elite City Resort", είπε ότι «για το Πάσχα είναι ήδη γεμάτο το ξενοδοχείο, καθώς φέτος ξεκίνησαν οι κρατήσεις από πολύ νωρίς». Οπως είπε, στην πλειοψηφία τους οι πελάτες είναι Ελληνες και «κάποιοι έχουν συγγενικούς δεσμούς με την περιοχή, αλλά έχουμε και καινούργιους πελάτες λόγω του δρόμου που έχει βοηθήσει πάρα πολύ και η πρόσβαση στην Καλαμάτα είναι εύκολη». Σημείωσε επίσης ότι οι πελάτες κλείνουν συνήθως δωμάτιο για 3 μέρες, από Μεγ. Σάββατο έως Τρίτη του Πάσχα, ενώ η πλειοψηφία κλείνει από Μεγ. Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα. 

Ο Δημήτρης Μακαρούνης, διευθυντής του "Akti Taygetos Resort", είπε ότι στο ξενοδοχείο είναι «εδώ και ένα μήνα κλεισμένα τα δωμάτια, οπότε ο κόσμος έδειξε ότι η Καλαμάτα είναι στο μυαλό του και είναι πλέον προορισμός». Πρόσθεσε δε ότι «η ζήτηση είναι τεράστια και τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα στη ρεσεψιόν για κρατήσεις». Επεσήμανε ακόμα ότι «ο στόχος είναι και παραμένει να μην ακριβύνουμε τις τιμές και παράλληλα να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και αυτό εννοείται ότι ο κόσμος το αναγνωρίζει,  γι' αυτό προτιμά την Καλαμάτα για τις ολιγοήμερες αποδράσεις του -άλλωστε σε δύο ώρες είναι εδώ από την Αθήνα».

Η διευθύντρια του "Comfy Hotel" Σοφία Πατριαρχέα επεσήμανε ότι φέτος ο κόσμος όχι μόνο ρωτάει για τις προσφορές αλλά κλείνει και δωμάτια. «Φέτος υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας θα γεμίσουν στο 100%», είπε. Οι περισσότεροι κλείνουν από τη Μεγ. Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα και εκτός από «κάποιους επαναλαμβανόμενους πελάτες που έρχονται συνέχεια στο ξενοδοχείο και έχουν δεσμούς με τη Μεσσηνία, κλείνουν και καινούργιοι πελάτες οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν την πόλη», πρόσθεσε.

Ο υπάλληλος υποδοχής του ξενοδοχείου "Pharae Palace", Ανδρέας Μπαλτουμάς, είπε ότι η πληρότητα φτάνει το 100%. «Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων και παρόλο που και πέρυσι ήμασταν γεμάτοι, φέτος από τον αριθμό των τηλεφωνημάτων φαίνεται ότι η Καλαμάτα θα έχει αυξημένη κίνηση», ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι οι πελάτες «είναι Ελληνες, που μεταξύ τους υπάρχουν και παραδοσιακοί πελάτες αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι καινούργιοι». 

Ο Κώστας Ανδριανόπουλος, διευθυντής του ξενοδοχείου "Elektra Hotel & Spa", επεσήμανε ότι «φέτος γεμίσαμε τα ξενοδοχεία στην πόλη νωρίς, ψάχνουν για δωμάτια και δεν υπάρχουν διαθέσιμα». Κι ενώ έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις πριν δυο - τρεις εβδομάδες «ο κόσμος εξακολουθεί να παίρνει τηλέφωνα και να ζητάει δωμάτια». Επιπλέον όπως είπε, κανένας δεν ζητάει να κλείσει δωμάτιο λιγότερο από 3 νύχτες και σημείωσε ότι ο κόσμος επιλέγει την Καλαμάτα γιατί αντίθετα με τα νησιά είναι ένας προορισμός όπου δεν θα ταλαιπωρηθεί με καράβια». 

Η υπάλληλος υποδοχής του ξενοδοχείου "Filoxenia", Λαμπρινή Μαργώνη, είπε ότι το ξενοδοχείο ανοίγει τη Μεγ. Πέμπτη και ήδη «έχει κλείσει για τις ημέρες του Πάσχα, με τους περισσότερους να έχουν κάνει κράτηση από τη Μεγ. Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα». Για τις πασχαλινές διακοπές στην Καλαμάτα θα έρθουν «Ελληνες, κυρίως από την Αθήνα».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου "Mantinia Bay", Μιχάλης Βασιλείου, είπε ότι «το δικό μας είναι ένα μικρό ξενοδοχείο και έχει γεμίσει, αλλά συνεχίζουμε να δεχόμαστε τηλέφωνα για κρατήσεις, κοιτάζουμε να τα προωθήσουμε σε άλλα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια». Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι περισσότεροι κλείνουν ανά παρέες τα δωμάτια και έχουν κάποια σχέση με τη Μεσσηνία», ενώ σίγουρο θεωρεί ότι «θα κατέβει πολύς κόσμος και όλα τα ξενοδοχεία στην  Καλαμάτα θα έχουν πληρότητα 100%».


NEWSLETTER