Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 12:03

Λιομάζωμα από Δανούς τουρίστες σε ελαιώνες της Μεσσηνίας για 12η χρονία με το "Trigilidas Travel"

Γράφτηκε από την
Λιομάζωμα από Δανούς τουρίστες σε ελαιώνες της Μεσσηνίας για 12η χρονία με το "Trigilidas Travel"

 

 

Λιομάζωμα σε μεσσηνιακούς ελαιώνες για τουρίστες από τη Δανία διοργανώνει και φέτος για 12η χρονιά το ταξιδιωτικό πρακτορείο "Τριγκιλίδας".

 

Το πρόγραμμα αυτό ("Λιομάζωμα στη Μεσσηνία"), που αποτελεί ομολογουμένως μία αξέχαστη εμπειρεία για τους Δανούς τουρίστες, πραγματοποιείται από τις 10 έως και τις 17 Νοεμβρίου. Φέτος οι επισκέπτες από τη Δανία μάζεψαν ελιές, έστρωσαν το λίοπανο, κλάδεψαν και ράβδισαν τα κλαδιά στα ελαιόδεντρα, σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό στην περιοχή του Λυκοτράφου Μεσσηνίας και γενικότερα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία, να δουν πως επεξεργάζεται ο καρπός της ελιάς και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα όπως δίπλες και κουραμπίεδες.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Καρούμπαλης Α.Ε. στη Μάδαινα, όπου είδαν την επεξαργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γευτήκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί, τη γνωστή καψάλα και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Επισκέφθηκαν το νέο Λαογραφικό μουσείο στην Μάδαινα.Το μεσημέρι επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στο παραδοσιακό εστιατόριο Πέτρινο στο χωριό Ανάληψη , με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, και χόρεψαν υπό τους ζωντανούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Οι ίδιοι τουρίστες έμειναν  κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη -για τους περισσότερους-εμπειρία αυτή και εξέφρασαν την γνώμη τους για τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς.

Επίσης το ταξίδι τους στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη της Πελοποννήσου όπως την Μάνη ( Καρδαμύλη-Άγιος Νικόλαος-Καστάνια-Μηλιά-Θαλάμες), Αρεόπολη-Γύθειο-Μυστράς-Σπάρτη-Ταΰγετος-Καλαμάτα-Κανάλι Ισθμού-Αθήνα.

Το γραφείο “Τριγκιλίδας Travel” θα διοργανώσει και άλλα θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού με θέμα να γνωρίσουν περισσότεροι Δανοί τουρίστες την επεξεργασία ελαιολάδου και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελαιολάδου για την χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δανοί τουρίστες εξέφρασαν την δυσφορία τους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους και συγκεκριμένα για το πώς παρουσιάζουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Οπώς τόνισαν βρίσκουν τους Ελληνες πολύ φιλικούς, φιλόξενους, εργατικούς και «όχι τεμπέληδες» όπως περιγράφουν τα ΜΜΕτης Δανίας. Πολλοί από αυτούς μάλιστα εξέφρασαν την πρόθεση να επισκεφθούν και πάλι την Ελλάδα και ειδικότερα τη Μεσσηνία στο μέλλον.


NEWSLETTER