Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 08:31

80% πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ν. Πελοποννήσου για το Πάσχα

Γράφτηκε από την

Στο 80% κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Καλαμάτα και τη Νότια Πελοπόννησο γενικότερα, κατά την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο Νικόλας Κελαϊδίτης, διευθύνων σύμβουλος της Passepartout tours-cruises και μέλος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (HATTA).

Σύμφωνα με τον Ν. Κελαϊδίτη, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «παρά την πρώιμη έλευση του Πάσχα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν ανοδικά αυτή την περίοδο». Προσθέτει μάλιστα το ρεπορτάζ ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο Ν. Κελαϊδίτης από τα μέλη του HATTA, οι αφίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο κατά μέσο όρο "τρέχουν" με άνοδο 10%».

Ο ίδιος εκτιμά πως «σε ό,τι αφορά στην εγχώρια τουριστική κίνηση, εκτιμάται ότι αυτή θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα με τάσεις ανοδικές. Μάλιστα οι Ελληνες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν για διακοπές του Πάσχα τους ορεινούς προορισμούς, όπου Ναύπακτος, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα παίρνουν τα ηνία από τους υπόλοιπους προορισμούς, με τις πληρότητες αυτών να κινούνται περίπου στο 80%».