Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 07:47

Βιτσέντζος Κορνάρος: Διπλάσια εισιτήρια για Καλαμάτα - Κρήτη (βίντεο)

Βιτσέντζος Κορνάρος: Διπλάσια εισιτήρια για Καλαμάτα - Κρήτη (βίντεο)

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ξεκινούν τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη (την Κίσσαμο του Νομού Χανίων) και τα Κύθηρα, με το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος". Το πρώτο ταξίδι του πλοίου από την Καλαμάτα γίνεται εκτάκτως σήμερα Δευτέρα, καθώς αναχωρεί ύστερα από τριήμερη παραμονή στο λιμάνι, όπου έδεσε το Σάββατο με περισσότερους από 100 επιβάτες από την Κρήτη και τα Κύθηρα, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις προνομιακές τιμές της εταιρείας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν στο εξής κάθε Σάββατο από την Καλαμάτα, με αναχώρηση στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και ήδη σύμφωνα με τον πράκτορα για τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Ηγουμενίτσας Σταύρο Μπακολιά, το ενδιαφέρον πλησιάζει το διπλάσιο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, για τα πρώτα δρομολόγια. Ηδη μάλιστα έχει επεκταθεί η σεζόν για τη γραμμή, πέρα από το προγραμματισμένο και οι κρατήσεις γίνονται μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, έγινε γνωστό πως περισσότεροι επιβάτες φέτος κλείνουν εισιτήρια για να ταξιδέψουν από Καλαμάτα, τόσο από την Πελοπόννησο -όπως Τρίπολη και Κόρινθο- όσο και από τη Βόρεια Ελλάδα, συνδυάζοντας το ταξίδι τους για Κρήτη με ολιγοήμερη παραμονή στην όμορφη Καλαμάτα.

Ο κ. Μπακολιάς στέκεται ακόμα ιδιαίτερα στη συμβολή των νέων αυτοκινητοδρόμων, τονίζοντας τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον και για νέους προορισμούς. Τονίζει όμως την ανάγκη βελτίωσης του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα στην προοπτική διασύνδεσης της Καλαμάτας με τη γραμμή σύνδεσης με την Ιταλία, σε μια διαδρομή Κρήτη - Καλαμάτα - Πάτρα - Ιταλία. Εξηγεί πως ο δυτικός άξονας, βελτιωμένος, θα εξασφαλίσει τέτοια ανάπτυξη στο λιμάνι της Καλαμάτας ώστε να μπορεί να γίνει μέρος του ακτοπλοϊκού άξονα Κρήτης - Ιταλίας, σε μια σύνδεση μέσω Αδριατικής με την Ευρώπη, πράγμα που όπως εκτιμά, θα έδινε ανάπτυξη στη γραμμή και θα βελτιστοποιούσε τα δρομολόγια.

Σημαντικές όμως είναι οι προοπτικές που ήδη ανοίγονται μετά την ολοκλήρωση του Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και για νέους προορισμούς. Στέκεται στη μεγάλη ευκολία που παρέχει πλέον ο δρόμος Λεύκτρο - Σπάρτη στην πλειοψηφία των επιβατών που έχουν μειώσει, όπως διαπιστώνει, στις 3 - 4 ημέρες τις διακοπές τους, καθώς όπως εξηγεί κάποιος μπορεί να αναχωρήσει από το Γύθειο την Τετάρτη και να επιστρέψει στην Καλαμάτα το Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπακολιάς τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο δεύτερου δρομολογίου κάθε Τετάρτη από Καλαμάτα (συνδυαστικά με το Γύθειο), όμως θα πρέπει να υπάρξει σημαντική ανταπόκριση του κόσμου και προσπάθεια από τους φορείς.

Παρατήρησε χαρακτηριστικά για τη σημασία της γραμμής πως ενώ πέρυσι το λιμάνι του Πειραιά σημείωσε πτώση της τάξης του 30% η συγκεκριμένη γραμμή έμεινε στα ίδια επίπεδα, με μικρή άνοδο.

Να σημειωθεί πως οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα, και ξεκινούν από 26 ευρώ για την Κρήτη και από 17 ευρώ για τα Κύθηρα (κατάστρωμα), ενώ το αυτοκίνητο κοστίζει 69 ευρώ.

Ο καπετάνιος Δημήτρης Λαδάς έκανε λόγο για ένα αξιόπλοο καράβι, που έχει αγαπηθεί από το επιβατηγό κοινό.

Ο α' μηχανικός Μανώλης Παρακατσελάκης τόνισε πως πρόκειται για ένα από τα  ασφαλέστερα πλοία στην Ελλάδα, λόγω της κατασκευής του.

Ο ύπαρχος Παύλος Φαντάκης είπε πως πρόκειται για ένα πλοίο του 1976, το οποίο έχει βελτιωθεί σημαντικά και είναι αξιόπλοο.

Από τη μεριά της η υπεύθυνη του γραφείου της Καλαμάτας (Ψαρών 150) Μερσύνη Κεράνη, ενημέρωσε για τις τιμές αλλά και για τη δυνατότητα που έχουν οι επιβάτες να κλείσουν το εισιτήριό τους επικοινωνώντας στο 27210 28080.