Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 17:36

Νέες καθυστερήσεις στον περιφερειακό της Καλαμάτας λόγω απαλλοτριώσεων στην Περιβολακίων;

Νέες καθυστερήσεις στον περιφερειακό της Καλαμάτας λόγω απαλλοτριώσεων στην Περιβολακίων;

 

Νέα προβλήματα με απαλλοτριώσεις ανέκυψαν και ήδη δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του περιφερειακού της Καλαμάτας.

Ηδη μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο μετρά 50 – 60 ημέρες καθυστέρησης, από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, με το υπουργείο Υποδομών να καλείται να βρει λύση αναφορικά με δύο τουλάχιστον υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις στον κόμβο Περιβολακίων αυτή τη φορά, στις οποίες ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί η εργολαβία.

Να θυμίσουμε, από τις αρχές Ιουλίου είχαν αναδειχθεί με ρεπορτάζ τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις στην συνδετήρια οδό του κόμβου του Καρέλια και στην περιοχή του Στρατοπέδου. Η ανάδειξη του ζητήματος, οδήγησε σε κινητοποίηση και από τη μεριά του Δήμου, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να δηλώνει αρκετές ημέρες αργότερα πως συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες και τα ζητήματα αντιμετωπίζονται. Πλέον για τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις φαίνεται πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Η περίπτωση όμως στην Περιβολακίων φαίνεται πως είναι πιο πολύπλοκη και προφανώς χρειάζεται χρόνος για να  υπάρξει λύση. Ωστόσο, τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς μπορεί να πρόκειται για μικρές εκτάσεις, της τάξης των 50 κι 100 τ.μ.  αλλά αν δεν εγκατασταθεί εκεί η εργολαβία, το έργο δε μπορεί να ολοκληρωθεί. Ετσι, στα σημεία αυτά έχουν ανασταλεί οι εργασίες  όπως και σε άλλο σημείο στο στρατόπεδο, λόγω του αγωγού ύδρευσης στις Τούρλες.

Να σημειώσουμε πως η εργολαβία βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί και ανακοινωθεί, πρέπει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου να έχει βγει εντελώς από το έργο και αυτό να έχει παραδοθεί στο σύνολό του.

Με δεδομένο πως ήδη η καθυστέρηση ξεπερνά τις 50 ημέρες, τίθεται εν αμφιβόλω η τήρηση του χρονοδιαγράμματος. 

Το μόνο παρήγορο είναι πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν άλλα μεγάλα προβλήματα στους κόμβους του βασικού δικτύου, μέχρι την Αγιάννα. Τα όποια προβλήματα εντοπίζονται πλέον στον αστικό ιστό, κυρίως στον κόμβο της Περιβολακίων, λίγο πριν την απόληξη του έργου, στη συμβολή του δρόμου με την οδό Λακωνικής.