Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 16:13

75 κτήρια δεν μπορούν να συνδεθούν με την αποχέτευση στο Κοπανάκι

Η προσωρινή παραλαβή του έργου των δικτύων αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού Κοπανακίου έγινε χθες από το Δήμο Τριφυλίας. Με το έργο αυτό συνδέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αποχετεύσεων του Κοπανακίου και έτσι τα λύματα καταλήγουν στην μονάδα επεξεργασίας του βιολογικού η οποία εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε λειτουργία.

Ωστόσο παραμένει ακόμη ένας αριθμός αποχετεύσεων που δεν συνδέθηκαν στην παρούσα φάση, καθώς δεν είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη και θα γίνει με νέο έργο από τον δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας επισήμανε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, με το συγκεκριμένο έργο δικτύων αποχέτευσης που ολοκληρώθηκε, συνδέθηκαν 440 παροχές. Στο σύνολο του Κοπανακίου μένουν ακόμη άλλες 75 για τις οποίες όμως χρειάζεται να γίνει νέο έργο ώστε να συνδεθούν. Και αυτό γιατί στην αρχική μελέτη δεν είχε προβλεφθεί ότι ο κεντρικός αγωγός από ορισμένα σημεία περνά σε βάθος άνω των 5 μέτρων, βάθος που δεν μπορεί να γίνει σύνδεση αποχέτευσης. Ετσι όπου υπάρχουν τα βάθη αυτά, θα κατασκευαστεί ένας παράλληλος αγωγός που θα περνά σε βάθος περίπου δύο μέτρων και θα γίνουν οι συνδέσεις που απομένουν.

Ο κ. Μερκούρης σημείωσε επίσης ότι το έργο για τους παράλληλους αγωγούς θα γίνει από τον ίδιο το δήμο, με χρηματοδότηση και επίβλεψη από αυτόν, και ήδη έχει εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017.

Κ.Μπ.