Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 18:44

Με ΣΔΙΤ σχολεία και αθλητικά έργα στο Δήμο Καλαμάτας

Με ΣΔΙΤ σχολεία και αθλητικά έργα στο Δήμο Καλαμάτας

Δέκα έργα εκπαίδευσης και αθλητικών χώρων ενέκρινε τελικά χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για την ένταξη και την υλοποίησή τους μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ.

Η πρόταση που συνόψισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μετά από παρατηρήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη και του συμβούλου της πλειοψηφίας Γιάννη Μπάκα και την ψήφισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο, περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

Στην Εκπαίδευση (όπως ήταν η εισήγηση):1) Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, οικόπεδο του δήμου - ανατολικά της Τέντας, ενδεικτικός προϋπολογισμός 2 εκ. ευρώ. 2) Νέο κτήριο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 800.000 ευρώ. 3) 17ο Δημοτικό Σχολείο (12θέσιο), οικόπεδο βορείως του ΚΤΕΛ, 4,3 εκ. ευρώ. 4) 11ο Νηπιαγωγείο, στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού, 1 εκ. ευρώ. 5) Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Δυτικής Παραλίας, οδός Λυκούργου (πρώην ΔΕΑΚ) δίπλα στο 1ο Λύκειο, 250.000 ευρώ. 6) Κλειστή αίθουσα γυμναστικής στο 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο και 6ο Γυμνάσιο, αύλειος χώρος σχολείων, 350.000 ευρώ. 7) Νηπιαγωγείο στα Ακοβίτικα (στην Αγία Κυριακή), 500.000 ευρώ.

Στους αθλητικούς χώρους (σύμφωνα με την εισήγηση): 1) Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων Καλαμάτας, χώρος Λιμενικού Ταμείου, 2 εκ. ευρώ. 2) Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμάτας κι ενδεχομένως με κλειστή 25άρα πισίνα, στο οικόπεδο δήμου ανατολικά της Τέντας, 4 εκ. ευρώ. 3) Κλειστή αίθουσα γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου, 400.000 ευρώ. Ακόμα, προστέθηκε και Κλειστό Κολυμβητήριο στο Πολυκλαδικό, στα Παλιάμπελα.

Θετικά ψήφισαν η μείζων μειοψηφία, η “Αλλαγή”, ο Γιώργος Δημητρούλιας και ο Χάρης Βγενής, λευκό ο Παναγιώτης Αλούπης και καταψήφισαν η “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” που τάσσεται κατά των ΣΔΙΤ, για λόγους αρχής - ιδεολογικούς και ο Μ. Αντωνόπουλος που δήλωσε υπέρ των ΣΔΙΤ για πάρκινγκ, αλλά κατά των ΣΔΙΤ για τα σχολεία.

Ο Μαν. Μάκαρης ζήτησε το Κλειστό Γυμναστήριο να γίνει στα Παλιάμπελα και απέναντι από την Τέντα - ανατολικά να γίνει το Κλειστό Κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ξεκαθάρισε ότι οι μελέτες θα γίνουν από τον κατασκευαστή και το κράτος θα τον πληρώνει για όσα χρόνια είναι η σύμβαση, κάθε χρόνο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενημέρωσε ότι “με τα Παλιάμπελα υπάρχει ένα ζήτημα, για κάποια κομμάτια είμαστε στα δικαστήρια” και δήλωσε πως “αν το ξεκαθαρίσουμε, να κατασκευαστεί εκεί το Κλειστό Γυμναστήριο ή το κολυμβητήριο, ανοιχτό”. Ακόμα, διευκρίνισε ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα αποφασίσει για τα χρήματα της τελικής πρότασης και πως ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι ο Leader του κοινού προγράμματος ΣΔΙΤ με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Μπάκας πρότεινε το κολυμβητήριο να είναι κλειστό και με 25άρα πισίνα, γιατί “αυτό συμφέρει και μαθαίνουν να κολυμπούν πιο γρήγορα τα παιδιά”.

 

Γ.Σ.