Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 09:58

Πανηγύρια για το Πάτρα - Πύργος και ευχές για το Καλό Νερό – Τσακώνα 

Γράφτηκε από την

 

Απολύτως τίποτα καινούργιο “για την ταμπακιέρα”, δηλαδή το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού, δεν υπάρχει στην ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία πανηγυρίζει για την ένταξη του τμήματος Πάτρα – Πύργος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης 2014-2020”.

Αρκείται απλώς να επαναλάβει ότι “η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε τις προμελέτες που υπήρχαν για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, μετά από συμφωνία με τον «Μορέα», να αναλάβει η κοινοπραξία να τις παραδώσει σε οριστική – τελική μορφή για τη δημοπράτηση του έργου” παρατηρώντας ότι “σήμερα είναι ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες  για την κατασκευή του έργου συγκεκριμενοποιώντας τον τρόπο χρηματοδότησής του”.

Παρόμοιο ύφος έχει και η αναφορά στο τμήμα από τον Πύργο έως το Καλό Νερό, για το οποίο η ανακοίνωση επισημαίνει: “Σεβόμενοι την περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή του Καϊάφα, επιβάλλεται να προσαρμοστεί η μελέτη της Ολυμπίας Οδού, έτσι ώστε και αναπτυξιακά να ενταχθεί αυτό το κομμάτι στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, αλλά και το υπόλοιπο τμήμα να βελτιωθεί ικανοποιητικά, εξασφαλίζοντας συνθήκες υψηλής οδικής ασφάλειας”.

Πάντως, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνει ότι “θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι την Τσακώνα”.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, καταλογίζει ευθύνες στη “συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που το 2013 είχε απεντάξει το συγκεκριμένο έργο από τη σύμβαση παραχώρησης, χωρίς να απολογηθεί ποτέ γι’ αυτό. Τα έργα Πάτρα - Πύργος και Καλό Νερό - Τσακώνα προέκυψαν από τη µείωση του φυσικού αντικειµένου της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Απεντάχθηκαν από την παραχώρηση και αποκλείστηκαν από την κοινοτική χρηµατοδότηση. Οι τότε κυβερνώντες οδηγήθηκαν σ’ αυτή τη µοιραία επιλογή, αφού είχαν καταφέρει τον απόλυτο εκτροχιασµό του χρονοδιαγράµµατος και του προϋπολογισµού της Ολυμπίας Οδού”.