Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 08:26

Μεσσηνία: 450.000 ευρώ για επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Κονδύλι 450.000 ευρώ δεσμεύτηκε το προηγούμενο διάστημα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε μέσω του υπουργείου Εσωτερικών να διατεθεί στο Δήμο Μεσσήνης για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης το μεσημέρι του Σαββάτου από το χώρο του σχολείου. Ενα σχολείο ερείπιο, με τη διάβρωση εξωτερικά στους τοίχους να έχει καταφάει τους σοβάδες και τα σίδερα στις κολόνες, ενώ μέσα στις αίθουσες φαίνεται με γυμνό μάτι σε ποιο σημείο στάζει η οροφή κάθε φορά που βρέχει.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=OePvVovD-8k&t=1s}

 

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: "ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ"

Αυτό το κτήριο λοιπόν αντίκρισε ο αναπληρωτής υπουργός στο Πεταλίδι και αισθάνθηκε ντροπή, όταν η διευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Νικολοπούλου τον ξενάγησε σε αυτό. Το είπε άλλωστε μόνος του ότι αισθάνεται ντροπή και ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση του κτηρίου -που όπως είπε η εικόνα του παραπέμπει σε άλλους αιώνες- απευθυνόμενος στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν ότι επιτέλους βρέθηκαν τα χρήματα για τις επισκευές. Και η δημοτική αρχή Μεσσήνης όμως όταν χτύπησε την πόρτα του υπουργού, είχε να του δείξει μια έτοιμη μελέτη με όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτήριο και ποιες ακριβώς επισκευές χρειάζεται να γίνουν. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επισκέφτηκε μάλιστα ο ίδιος τον Αλ. Χαρίτση στην Αθήνα πριν 10 ημέρες ειδικά για τον σκοπό αυτό.

 

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι εσωτερικά το σχολείο συντηρούν έως τώρα όπως μπορούν οι δάσκαλοι, ώστε να είναι πιο ανθρώπινο και φιλόξενο για τα παιδιά. Χρώματα στους τοίχους, ζωγραφιές και... πατέντες για να μην φαίνεται πόσο σαπισμένα είναι τα σιδερένια παράθυρα, που όταν βρέχει τρέχουν να βάλουν χαρτιά για να σταματήσουν το νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργή συμμετοχή στο να βρεθεί χρηματοδότηση για τις επισκευές του κτηρίου είχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με επικεφαλής την πρόεδρό του Αντωνία Βογιατζή. Μαζί με τον υπουργό το Σάββατο στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου για να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους λόγω της ακαταλληλότητας του κτηρίου, βρέθηκαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας. Το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη συνόδευσαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου. Παρών ήταν και ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πάνος Πετρόπουλος, ενώ παρέμβαση για το ποιος... έχει την ευθύνη για ένα αυθαίρετο κτίσμα το οποίο δεν επισκευάστηκε ποτέ από τότε που παραδόθηκε το 1977, έκαναν οι πρώην δήμαρχοι Πεταλιδίου Γιώργος Στραβόλαιμος και Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος.

Ν.Κ.