Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 15:41

Καθυστερεί ο φωτισμός σε Ασπρόχωμα - Μεσσήνη

Καθυστερεί ο φωτισμός σε Ασπρόχωμα - Μεσσήνη

Τα φώτα στην ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη περιλαμβάνονται στην εργολαβία της βελτίωσης - συντήρησης της εθνικής οδού στο τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με ανάδοχο τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη, με έκπτωση 56,01%.

Τα φώτα, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου, πρέπει να τοποθετηθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πρόκειται για την πιο σημαντική παρέμβαση στο συγκεκριμένο τμήμα, που ο κόσμος της Μεσσηνίας την περιμένει χρόνια. Αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια στην κυκλοφορία, σ’ ένα δρόμο με μεγάλη κίνηση, προβληματικό κι επικίνδυνο τις νυχτερινές ώρες.

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όπου εγκρίθηκε η παράταση του έργου μέχρι τις 31 Αυγούστου, αναφέρεται ότι “οι συμβατικές εργασίες ηλεκτροφωτισμού του έργου επί της εθνικής οδού Ασπρόχωμα - Μεσσήνη δεν έχουν εκτελεστεί. Η υπηρεσία έκανε όχληση στον ανάδοχο για επίσπευση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και ο ανάδοχος έχει προσκομίσει στην υπηρεσία αντίγραφο της παραγγελίας υλικών του ηλεκτροφωτισμού”.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε ενημερώσει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βάλει τα φώτα στο δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Δημητρούλια που είχε παρατηρήσει ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, ο πρώτος που συναντούν οι τουρίστες οι οποίοι έρχονται στο αεροδρόμιο, είναι στα σκοτάδια και βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Ο κ. Νίκας είχε αναφέρει ότι είναι εθνικός ο δρόμος αυτός κι ενημέρωσε πως η αναβάθμισή του, τα φώτα και τα πεζοδρόμια στο Ασπρόχωμα, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας του 2017.

 

Γ.Σ.