Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 08:42

Το πρόγραμμα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Γράφτηκε από την
Το πρόγραμμα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

 

Ξεκινάει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, το βράδυ, το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Την τελετή έναρξης θα παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και ο Σωτήρης Γεωργούντζος, Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι τα πληρώματα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, τα οποία θα κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό της πόλης και στους επισκέπτες, ενώ θα διαγωνιστούν στο παιχνίδι που έχει ετοιμάσει η Ομάδα των Παιχνιδιών της Καρναβαλικής Επιτροπής. Σε ρόλο dj θα είναι ο Θανάσης Τσιγαρίδης.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, θα παρουσιαστεί το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, με αφηγητή τον Γιώργο Τσαπόγα και σε χορογραφίες της Δημοτικής Σχολής Χορού. Στη συνέχεια και γύρω στις 8, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα κηρύξει την έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, την οποία θα συνοδεύσουν πυροτεχνήματα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος REC.

Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού συνεχίζονται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία, όπου ο ερμηνευτής Δημήτρης Καραδήμος θα ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά μονοπάτια.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, θα γίνει το πάρτι του Καρναβαλιού στο ξενοδοχείο Elite, με dj τους Peter Bratakos and friends.

Το καρναβάλι θα κορυφωθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τα “Ουζάκια” και θα καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο. Θα την παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και η Αστρη Μαυρέα, με guest τον Σωτήρη Γεωργούντζο. Το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη μεγάλη του παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Την παρουσίαση έχει αναλάβει και φέτος ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Onirama. Τα παιχνίδια του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα κορυφωθούν τις τελευταίες ημέρες της διενέργειάς του, με το μεγάλο τελικό την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία.

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας περιλαμβάνουν δράσεις στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες, όπως και το δρώμενο ευετηρίας στη Νέδουσα.


NEWSLETTER