Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 06:06

Λόγω απαλλοτριώσεων και αρχαίων: Καθυστερεί ο περιφερειακός

Γράφτηκε από την
Λόγω απαλλοτριώσεων και αρχαίων: Καθυστερεί ο περιφερειακός

Καθυστερεί το έργο του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, που δουλεύεται σε αρκετά μέτωπα. Αιτία είναι κυρίως οι αντιδράσεις από ιδιοκτήτες που αντιτίθενται στις απαλλοτριώσεις, αρνούνται να παραδώσουν τις εκτάσεις τους και διεκδικούν μεγαλύτερη αποζημίωση (εκκρεμεί η απόφαση του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδας) και τα αρχαία που ανακαλύπτονται σε διάφορες περιοχές. Πρόβλημα υπάρχει με δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης, λάθη στις ιδιοκτησίες που απαλλοτριώνονται και με συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις που κρίνονται αναγκαίες.
Αρχαία ανακαλύπτονται συνεχώς στο Καλάμι (βρίσκεται σε εξέλιξη ανασκαφή), πίσω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ και στις Τούρλες, όπου έχει βρεθεί βυζαντινό υδραγωγείο. Λόγω των αρχαίων και των αντιδράσεων ιδιοκτητών καθυστερεί η κατασκευή της γέφυρας πάνω από τη σημερινή εθνική, δίπλα από τη ΔΕΗ στον Αντικάλαμο. Τα αρχαία στις Τούρλες έχουν πάει πίσω γέφυρα και οχετό στην περιοχή.
Πάντως, χθες γεωτρύπανο δούλευε βόρεια του ΤΕΙ, προετοιμάζοντας την κατασκευή της γέφυρας, ενώ από την απέναντι πλευρά, πάνω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει τμήμα της γέφυρας.
Στο Νέδοντα, όπου κατασκευάζεται η εντυπωσιακή γέφυρα, άρχισε να φτιάχνεται το δυτικό μεσόβαθρο.
Γ.Σ.


NEWSLETTER